Anlık Bildirim

Çin kendi uydu internet teknolojisini test etmeye başladı

Çin, uzay tabanlı internet hizmeti sunmayı amaçlayan kendi uydu takımyıldızını geliştirmeye başladı ve bu doğrultuda ilk test uydusunu fırlattı.                 
Çin kendi uydu internet teknolojisini test etmeye başladı Tam Boyutta Gör
Çin, 9 Mayıs'ta Smart Skynet adlı geniş bant internet erişimi sağlayacak uydu takımyıldızının ilk uydusunu fırlattı. Bu fırlatma, Çin'in uzay tabanlı internet altyapısını geliştirme çabalarında önemli bir kilometre taşı.

Uzay iletişimi alanında yeni bir sayfa açan Smart SkyNet uydu takımyıldızının ilk üyesi Smart SkyNet-1 01, Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletindeki Sichang Kozmodromu'ndan Long March-3B roketiyle başarıyla fırlatıldı. Uydu, ABD'li rakibi Starlink'ten farklı olarak daha yüksek bir yörüngeye yerleştirildi

16 ila 32 uyduya kadar genişletilecek

Çin'in Smart SkyNet uydu takımyıldızı, nihai aşamada 16 veya 32 uyduya kadar genişletilecek ve tüm dünyaya internet erişimi sağlayabilecek kapasiteye ulaşacak. Bu, internet erişimi sınırlı veya hiç olmayan bölgelerde yaşayan insanlar için büyük bir fırsat sunacak.

Çin kendi uydu internet teknolojisini test etmeye başladı Tam Boyutta Gör
Çin Uzay Bilimi ve Teknolojisi Kurumu (CASC) sözcüsü, fırlatmanın ardından yaptığı açıklamada uydunun yörüngeye yerleştirildiğini ve test aşamasına geçtiğini belirterek: "Tamamlandığında, ağ dünya çapında kör noktalar olmaksızın kişiselleştirilmiş geniş bant hizmetleri sağlayacak." dedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim