Anlık Bildirim

TCL, dünyanın ilk fonksiyonel üçe katlanabilir telefonunu sergiledi

TCL, Society for Information Display 2024 fuarında dünyanın işlevsel ilk üçe katlanabilir telefonunu sergiledi. Çift menteşeye sahip telefon, her iki yöne katlanabiliyor.
TCL, dünyanın ilk fonksiyonel üçe katlanabilir telefonunu duyurdu Tam Boyutta Gör
TCL CSOT, Society for Information Display 2024 fuarında dünyanın işlevsel ilk üçe katlanabilir telefonunu sergiledi. Şirket ilk defa 2019 yılında benzer bir prototip cihazı sergilemişti ancak o cihaz fonksiyonel değildi.

Her iki yöne katlanabiliyor

Telefon tamamen açıldığında, 7,85 inçlik tablet en boy oranına benzer bir ekran ortaya çıkıyor.  Çift menteşeye sahip olan ve serbest olarak iki tarafa katlanabilen telefon, bu sayede hem "Z" şeklinde hem de "G" şeklinde katlanabiliyor.

Üçe katlanabilir telefonların önceki versiyonları aşırı kalınlıkla mücadele ediyordu. TCL, yalnızca 427 mikron kalınlığındaki paneliyle bu sorunun üstesinden gelmiş. Telefon ayrıca, Panel Altı Sensör teknolojisiyle 3D yüz tanıma özelliğini destekliyor. LTPO tandem OLED teknolojisini kullanan ekran, yenileme hızını 1 Hz ile 120 Hz arasında değiştirebiliyor.

TCL'nin üçe katlanabilir bu telefonunun ne zaman seri üretime geçeceği henüz belli değil. Huawei gibi devlerin de benzer cihazlar üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Söylentilere göre Huawei, bu yılın sonlarında 10 inç ekranlı üçe katlanabilen bir telefon çıkarmayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim