Anlık Bildirim

Epic’in Mega İndirim şerefine hediye ettiği 1.300 TL’lik oyun Türkiye’de yasak!

Epic Games Store bu hediye ettiği Dragon Age: Inquisition oyunu Türkiye'de yasak olduğu için kütüphaneye eklenmiyor. Dragon Age: Inquisition neden yasak?        
Epic Games Store'un 1.300 TL’lik hediye oyunu Türkiye’de yasak! Tam Boyutta Gör
Epic Games Store’da yılın en büyük indirim dönemlerinden Mega İndirim 2024 başladı. Mega İndirim dönemine özel olarak her hafta büyük bir oyun hediye edilecek. Fakat bu haftaki hediyeyi Türkiye’deki kullanıcılar alamıyor.

Epic Games Store’un Mega İndirim şerefine hediye ettiği ilk oyun Dragon Age: Inquisition – Game of the Year Edition oldu. 40 dolar (1.300 TL) değerindeki oyun, içerdiği öğeler nedeniyle Türkiye dahil olmak üzere 10 ülkede erişime kapalı durumda. Hediye oyunun başlığına tıklayanlar “Bu içerik şu anda platformunda veya bölgende mevcut değil.” uyarısı ile karşılaşılıyor. Türkiye'ye özel başka bir hediye sunulmadığı için oyunseverler bu haftayı boş geçmek durumunda kaldı.

Epic Games Store'un 1.300 TL’lik hediye oyunu Türkiye’de yasak! Tam Boyutta Gör

Epic'te yasak, Steam'de serbest

Türkiye’de bu oyunu Epic Games Store veya EA mağazasından oynamak isteyen kullanıcılar "“Bu içerik şu anda platformunda veya bölgende mevcut değil.” uyarısı ile karşılaşıyor ve oyune erişemiyor. Ancak ilginç bir şekilde Steam’den ve diğer platformlardan satın alarak oynayabiliyorsunuz. BioWare ve Electronic Arts'ın tercihi nedeniyle yalnızca Epic Games Store ve EA mağazasında Türkiye'ye erişim yasağı uygulanmış. Bu durum, oyuna yönelik olarak kamu kurumlarından herhangi bir yasak uygulanmadığını, oyunun yapımcılarının kendi tercihi nedeniyle ülkemizden erişime kapattığını gösteriyor.

Dragon Age: Inquisition neden yasak?

Dragon Age: Inquisition oyununda LGBT+ içerikler yer alıyor. Oyunun içeriğinde yerel kanunlarına aksi yönde ögeler bulundurulduğu için Türkiye dahil olmak üzere yaklaşık 10 ülkede erişim sağlanamıyor.

Epic Games Store, 13 Haziran’a kadar büyük oyunlar hediye etmeye devam edecek. Bir sonraki büyük oyun hediyesi 23 Mayıs saat 19.00’da kullanıcıların beğenisine sunulacak. Sıradaki hediyenin hangi oyun olduğu henüz bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
37660 kez okundu.
32 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
epic games store, dragon age ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim