Anlık Bildirim

MediaTek imzalı “premium” telefon ilk defa ABD'ye geliyor

MediaTek, Qualcomm'un en büyük rakiplerinden birisi olsa da özellikle ABD pazarında pek bilinmiyor. Ancak firma ilk defa ABD’de premium sınıf bir telefonu destekleyerek durumu değiştirecek.
MediaTek imzalı “premium” telefon ilk defa ABD'ye geliyor Tam Boyutta Gör
MediaTek, genellikle uygun fiyatlı Android telefonlara güç vermekle tanınıyor olsa da özellikle Dimensty markası altındaki yongalarıyla üst seviyeye hitap eden çözümler de sunuyor. Buna rağmen firma, özellikle ABD pazarında çok bilinmiyor ve genellikle burada giriş-orta seviye cihazlara güç veriyor. Ancak görünüşe göre bu durum bu yıl içinde değişecek.

MediaTek, premium ABD pazarına açılıyor

ABD’deki Android telefonlarda ağırlıklı olarak Qualcomm imzalı yongalar görüyoruz. Üst seviyede ise Qualcomm dışında bir seçenek yok. Ancak MediaTek, kısa bir süre önce bu bölgeye premium bir telefonla giriş yapacağını duyurdu. Dolayısıyla Qualcomm için ABD pazarı daha zorlu hale gelecek.

Ne yazık ki, yonga üreticisi cihaz hakkında herhangi bir bilgi açıklamadı ve şimdilik bildiğimiz tek şey bu gizemli telefonun 2024 yılında ABD’de çıkacak olması. MediaTek'in en yeni amiral gemisi çipi, geçen yıl kasım ayında piyasaya sürülen Dimensity 9300. Önümüzdeki günlerde ise hızları artırılmış Dimensity 9300 Plus adlı versiyonun Çin’de tanıtılması bekleniyor.

MediaTek hakkındaki ilgili haberlerimizden firmanın daha ileriki planlarına da aşinayız. Firma, bu yılın sonlarına doğru ilk 3nm yongası olan Dimensity 9400'ü piyasaya sürecek. Bu yonganın yaklaşan Snapdragon 8 Gen 4’ten daha hızlı olacağı iddia ediliyor. ABD pazarına girecek MediaTek imzalı premium sınıf telefon ne olur bilinmez ancak Oppo veya Motorola markalı bir model olması olası.

Kaynakça https://9to5google.com/2024/05/02/mediatek-premium-android-us-launch/ https://wccftech.com/first-mediatek-premium-smartphone-launching-in-the-us/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim