Anlık Bildirim

Şarj problemine çözüm: Taşınabilir ve değiştirilebilir bataryalı mini otomobil

Japonya otomobil fuarında elektrikli otomobillerin şarj problemine yeni bir yaklaşım sunan mini bir otomobil tanıtıldı. Taşınabilen ve değiştirilebilen bataryaya sahip otomobil gelecek vadediyor.
Taşınabilir ve değiştirilebilir bataryalı mini otomobil Tam Boyutta Gör
Japonya otomobil fuarında Foxconn tarafından açık elektrikli otomobil platformu kurmak üzere kurulan MIH konsorsiyumu yeni bir mini otomobil konsepti duyurdu. Bu aracın en önemli özelliği değiştirilebilir ve taşınabilir bataryalara sahip olması. Üstelik bu bataryalar elektrikli scooterlarda kullanılan, neredeyse dünya standardı olmuş Gogoro firmasının sistemini kullanıyorlar.
Taşınabilir ve değiştirilebilir bataryalı mini otomobil Tam Boyutta Gör
Tayvan'da oldukça popüler olan ve yüzbinlerce elektrikli scooterda kullanılan değiştirilebilir bataryaların şimdi de şehir içi mini elektrikli otomobillere gelmesi mantıklı bir hamle. Şarj etmeyi beklemeden, araçtan kolaylıkla çıkarılan boş bataryalar değişim istasyonlarında dolusuyla değiştirilerek yola devam edilebiliyor. Bataryalar küçük de olsa şehir içi kısa mesafeyi karşılayacak kadar menzil sunabiliyor.
Taşınabilir ve değiştirilebilir bataryalı mini otomobil Tam Boyutta Gör
Gogoro'nun batarya paketlerinden iki tanesinin kullanıldığı aracın menzil rakamları açıklanmadı. Kıyaslama açısından Gogoro'nun aynı iki bataryasına sahip scooterlar 160-170 km yol gidebiliyorlar. Son olarak mini aracın 2 veya 3 koltuklu seçenekleri olduğunu da belirtelim. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim