Anlık Bildirim

2016 yılında Google üzerinde hangi ülke en çok kimi aradı?

Google’ın 2016 trend raporu baz alınarak hazırlanan bu interaktif harita ile yıl boyunca ülkelerin en çok aradıkları isimler belli oldu. Peki sizce Türkiye’de en çok kim arandı dersiniz?
Kısa süre önce Google tarafından yayınlanan 2016 yılının popüler arama sorgularına buradaki haberimizde sizlere aktarmıştık. Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Aleyna Tilki, triliçe, artık yıl ve slime gibi konuların listenin başını çektiği raporun ardından bu kez 2016'nın en çok aranan kişileri açıklandı.
Time dergisinin hazırladığı interaktif haritaya göre Amerika’nın 45. başkanı seçilen Donald Trump, dünya genelinde en çok aranan isim oldu. Rusya, Kanada, Arjantin, Venezuela, İspanya, İngiltere, Almanya, Yunanistan, İsveç ve Japonya gibi neredeyse tüm dünyada etkisini gösteren Trump, 2016 yılında sanal dünyaya adeta damga vurdu.
Ülkemize baktığımızda ise durum biraz daha farklı. Öyle ki Türkiye’de yıl boyunca en çok aranan kişi, Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund formasını giyen 19 yaşındaki milli futbolcu Emre Mor oldu. Genellikle sanatçıların, siyasetçilerin ve sporcuların egemen olduğu interaktif haritaya dilerseniz buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7424 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim