Anlık Bildirim

Lamborghini'nin yeni boğası: 780 beygirlik Aventador Ultimae

Aventador'a veda etmek için 'Ultimae' isimli bu özel versiyonu hazırlayan Lamborghini, vedayı etkileyici kılmak için elinden geleni yapmış. İşte Aventador Ultimae tasarımı ve özellikleri:

780 beygirlik Lamborghini Aventador Ultimae tanıtıldı Tam Boyutta Gör

10 yılın ardından üretim hayatının sonuna yaklaşan Lamborghini Aventador'un son versiyonu ortaya çıktı. Aventador LP780-4 Ultimae olarak adlandırılan model, İtalyan boğasının vedasını oldukça gösterişli hale getiriyor.

Aventador Ultimae'nin kalbinde 780 beygir güç ve 720 Nm tork üreten 6.5 litre V12 motor yatıyor. Bu da yeni modelin Aventador S'ten (+40 beygir) ve hatta SVJ'den (+10 beygir) bile daha güçlü olduğu anlamına geliyor.

Bu göz alıcı değerlerin ve ağırlık konusundaki iyileştirmelerin sonucu olarak otomobilin S'ten 25 kg daha hafif (1550 kg) ve SVJ ile aynı güç ağırlık oranına (1.98 kg/hp) sahip olması da altı çizilmesi gereken detaylar arasında.

780 beygirlik Lamborghini Aventador Ultimae tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Aventador Ultimae'de üretilen güç ve tork dört tekerleğe birden 7 ileri tek kavramalı şanzıman vasıtasıyla aktarılıyor. Söz konusu şanzımanın 50 milisaniye vites değişimi yapabildiği belirtilirken, Aventador Ultimae'nin 0-100 km/s hızlanmasını 2.8 saniyede ve 0-200 km/s hızlanmasını 8.7 saniyede tamamladığı da verilen bilgiler arasında. Otomobilin azami hızıysa 355 km/s.

Modelden sadece 600 tane üretilecek ve bunlardan 350'si coupe, 250'siyse roadster olacak. Coupe versiyondan 50 kg daha ağır olan roadster, 0-100 km/s hızlanma süresi olarak da kardeşinden biraz daha yavaş. Öte yandan her iki versiyonda da itici kollu süspansiyon, arka aks yönlendirme ve karbon seramik frenler mevcut.

Ön splitter, kapakçıklar ve arka kanat gibi aktif ögelerle aerodinamik verimlilik ve soğutma konusunda üstün bir başarı yakalayan Aventador Ultimae'da 18 farklı dış renk seçeneği bulunuyor. Otomobilin ilk fiziksel gösterimi Goodwood Hız Festivali'nde yapılacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10205 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, aventador ve
2 etiket daha ultimae süper otomobil
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim