Anlık Bildirim

AMD hisseleri yükselişte

Son yıllarda önemli miktarda pazar payı kaybeden ve mali açıdan zor günler geçiren AMD, Polaris tabanlı ekran kartlarının lansmanı ile borsada yükselişe geçti.

Son yıllarda önemli miktarda pazar payı kaybeden ve mali açıdan zor günler geçiren AMD, yeni mimarileri ile bu yıl çıkış yakalamayı hedefliyor. Firmanın ilk lansmanı sonrasında yatırımcıda da pozitif bir etki oluştu ve hisselere olumlu olarak yansıdı.

İşlem gördüğü Nasdaq endeksi yüzde 1 civarında değer kaybetmesine rağmen, AMD hisseleri Cuma kapanışında yüzde 10.74 artmayı başardı. Hisse senedinin son değeri 5.26$ olarak gerçekleşti. Henüz herhangi bir satış rakamı gelmemiş olmasına karşın, AMD’nin yükselişi umut verici.

AMD’nin en ucuz VR uyumlu ekran kartı olarak tanıttığı RX 480 ekran kartının, olumlu eleştiriler alması, hisselerin yükselişinde etken. Ayrıca 60 kare/saniye oranında Full HD oyunları akıcı olarak çalıştırabilecek RX 470 ve MOBA oyunları için tasarlanan RX 460, şimdiden pek çok kullanıcının listesine girmiş durumda.

Ay sonunda ekran kartlarının piyasaya çıkışı ile birlikte, AMD’nin gidişatı da belli olacak. Ekran kartlarının geniş kitlelere ulaşması ve rekor kıracak satış rakamları, hisseleri daha da yukarı çekecektir. Bazı analiz uzmanları, 6$ bandına kadar hisselerin hareket edebileceğini ön görüyor. Yine yılın sonlarında piyasaya çıkacak olan yeni Zen mimarisi de, AMD’nin çıkışını destekleyecek önemli bir unsur olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6486 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd stock price ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim