Anlık Bildirim

AMD RDNA 4 APU'lar için bekleyiş sürecek: RX 8000 yakında geliyor

Son bilgilere göre AMD APU'larda boy gösterecek RDNA3+ mimarisi, 2027 yılına kadar korunacak. RDNA 4 destekli ilk masaüstü GPU'ların 2024 sonunda sahne alması bekleniyor.
AMD RDNA 4 APU'lar için bekleyiş sürecek! RX 8000 yakında geliyor Tam Boyutta Gör
Ekran kartı pazarındaki rekabet, yapay zekâ teknolojilerinin dahil olmasıyla büyük oranda hız kazandı. Bu bağlamda tüm gözler yaklaşmakta olanRTX 50 ve Radeon RX80 GPU'lara çevrildi diyebiliriz. Mevcut sızıntılar ise, kullanıcıları biraz üzebilir. Radeon RX80 serisi bu yıl sonunda geliyor. Ancak AMD RDNA 4 APU'lar için bekleyiş sürecek. 

AMD RDNA 4 APU'lar için bekleyiş sürecek

Kaçıranlar için AMD, yakın tarihte Pekin'de düzenlenen bir etkinlikte RDNA3+ mimarisini doğruladı ve 2024 yılının ikinci yarısına kadar Strix Point APU'lara güç vereceğini duyurdu. Asya pazarından gelen son bilgiler ise, AMD'nin RDNA3.5 (RDNA3+) grafik mimarisini en az 2027 yılına kadar koruyacağı söyleniyor.

Bildiğiniz gibi yeni mimarinin RDNA3'e kıyasla neler sunacağı netleşmedi. Ancak mevcut RDNA 3'ün güncellenmiş bir sürümü olacağı kesin.Bu konuda tüm yeni Zen5 tabanlı APU'ların RDNA3.5 (Strix Point, Strix Halo ve Kraken) içerdiği söyleniyor.  Tek istisna ise, Fire Range masaüstü Granite Ridge (RDNA2) serisi olacak.

RDNA 4'e gelirsek, ayrık GPU'ların bu yılın sonunda sahneye çıkması bekleniyor. Spekülasyonlar ise, RX 8000 serisinin bu kez üst düzey pazar yerine orta ve üst düzey segmentlere odaklanacağını gösteriyor. Ayrıca bunlar olurken, Navi5 (RDNA5) mimarisi de Microsoft'a ait gizli belgelerde ortaya çıktı. Bu da Microsoft'un bir sonraki Xbox özelinde AMD ile erken görüşmelerde bulunduğunu gösteriyor.

AMD RDNA serisi

  • GFX101X: RDNA1 Ayrık GPU
  • GFX103X: RDNA2 Ayrık& Entegre GPU
  • GFX11XX: RDNA3 Ayrık& Tümleşik GPU
  • GFX115X: RDNA3.5 Tümleşik GPU
  • GFX12XX: RDNA4 Ayrık ve Tümleşik GPU (İddia)
  • GFX1XXX: RDNA5 Entegre GPU (XBOX) (İddia)

RDNA 5'e ek olarak, son zamanlarda "Sound Wave" kod adlı yeni bir APU mimarisi de ortaya çıktı. Ancak APU'nun grafik IP'sine ilişkin henüz bir doğrulama yok. Geçmiş sürümlere dayanarak, AMD'nin Zen5 APU'ları bir noktada Ryzen 10000 serisi altında yenilemesi muhtemel.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim