Anlık Bildirim

Akıllı telefon OLED pazarının hakimi Samsung

Yapılan analizlere göre, Samsung Display, yılın ikinci çeyreğinde 98 milyon OLED ekran tedariği yaptı. Bu rakam şimdiye kadar ki en yüksek seviye kabul ediliyor..

Son dönemde akıllı telefonlarda OLED panellere olan ilgi artmış durumda. Her segmentte karşımıza çıkan AMOLED panellerin, önümüzdeki yıllarda yüzde 80 civarında benimseneceği tahmin ediliyor. Çok erken dönemlerde yatırıma başlayan Samsung ise, pazarın lideri durumunda.

Yapılan analizlere göre, Samsung Display, yılın ikinci çeyreğinde 98 milyon OLED ekran tedariği yaptı. Bu rakam şimdiye kadar ki en yüksek seviye kabul ediliyor. Bir önceki çeyrekte bu rakam 88.6 milyondu. Önceki yıl aynı dönemde ise 52 milyon civarındaydı. Böylece Samsung, akıllı telefon OLED pazarının yüzde 99'una hakim oldu.

Her ne kadar büyük başarı gösterse de, Samsung'un üretim bantları üçüncü taraflara tedarik yapacak seviyede değil. Zaten firma üretimin önemli bir kısmını kendi telefonlarına ayırmış durumda. Bu bakımdan en fazla bir veya iki firmaya tedarik yapacak kapasiteye sahip.

Firma, önümüzdeki dönemde LCD üretim bantlarını elden çıkararak tamamen OLED üretimine odaklanmayı planlıyor. Apple'ın gelecek yıl OLED ekranlara geçme dedikoduları düşünüldüğünde, Samsung'un elini çabuk tutması şart.


Kendi ışığını yayabilen OLED ekranlar, daha canlı renkler ve daha iyi enerji tasarrufu ile LCD ekranlara avantaj sağlıyor. Ayrıca esnek de olabiliyorlar. Bu bakımdan, sayısız üretici OLED ekranlara yönelmiş durumda.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim