Anlık Bildirim

Amazon'dan sahte ürünlere son verecek çalışma

Geçtiğimiz ay sahte yorum sahiplerine karşı dava açacağını açıklayan Amazon, sahte ürünlerle de mücadeleye başlayacak. Böylece daha çok müşteri ve markaya ulaşmayı amaçlıyor.

Amazon'dan sahte ürünlere son verecek çalışma Tam Boyutta Gör

Yıllardır taklit ürünleri e-ticaret devi Amazon’u büyük zararlara uğratmakta. Söylenenlere göre Amazon’daki resmi ve orijinal olarak nitelendirilen şarj adaptörlerin yüzde 90’ı sahte çıktı. Amazon da sonunda mağazayı temizlemek için dolandırıcılara ve sahte ürün üreticilerine karşı gerekli adımları atıyor. Korsanla savaşmak gelecek yılın ana hedefi olarak belirlenmiş durumda.

Gelen ilk bilgilere göre Amazon sahte ürünleri engellemek için Nike ve diğer büyük şirketlere kayıt programı geliştiriyor. Artık dükkan sahiplerinin ürünlerini Amazon aracılığıyla satabilmesi için sattığı ürünün orijinal marka iznini Amazon’a vermesi gerekecek. Böylelikle Amazon, ürünün sahte olup olmadığını anlayabilecek.

Son yıllarda da birtakım markalar Amazon üzerinden ürün satmada isteksiz olmuştu. Bunun sebebi ise kendi ürünlerinin taklitlerinin yerini alması idi.  Amazon ise NFL ve MLB şirketlerine ürünlerini sitesinden satması için ikna etmeye çalışmış ve başarılı olamamıştı. Sahte ürünlerin silinmesi girişimi başarılı olursa artık daha çok marka kendi ürünlerini rahatlıkla Amazon üzerinden satabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3098 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, amazon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim