Anlık Bildirim

Analiz : Android tabletler iPad ile farkı açıyor

Analiz : Android tabletler iPad ile farkı açıyor

Bir dönem tablet piyasasının tartışmasız lideri olan Apple, son iki yılda özellikle Android işletim sistemli ucuz tabletlerin de etkisiyle koltuğunu Android'e devretmiş durumda. Yeni analizler farkın giderek açıldığını gösteriyor.

Gartner tarafından yapılan yeni bir analize göre geçen yıl itibariyle toplamda 195 milyon tablet satışı yapıldı ve pazar yüzde 68 büyüme yaşadı. Android platformu 120 milyon satış ile yüzde 61.9 pazar payına erişirken, iPad 70 milyon satış ile yüzde 36 pazar payına geriledi. Bununla birlikte iPad satışları yüzde 15 civarında artış gösterdi. Ancak büyüyen pazar nedeniyle payı gerilemek durumunda kaldı.

Windows işletim sistemli tabletlerin de iki kat artış göstererek 4 milyon rakamına ulaştığı görülürken, yüzde 2.1 pazar payı mevcut. 

Marka bazında ise Apple yukarıdaki rakamlar ile açık ara lider. Ancak Apple iPad veya iPad mini olarak ayrım yapmadığı için hangi boyutlara daha fazla talep var bilinmiyor. 

En yakınındaki Samsung 37 milyon satış rakamına ve yüzde 19 pazar payına sahip. Asus 11 milyon satış ve yüzde 5.6 pazar payı ile üçüncü sırada geliyor. Ardından Amazon 9 milyon, Lenovo 5.5 milyon satış rakamı ile onları takip ediyor. 

Bu yıl ise Apple ve Google tabletlerinin satışlarını artırması beklenirken, ucuz Windows 8.1 tabletleri ile Microsoft'un da çift haneli rakamlara ulaşabileceği tahmin ediliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8583 kez okundu.
38 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Android ve
2 etiket daha Android tablet iPad
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim