Anlık Bildirim

Özellikle geçen yıldan bu yana akıllı telefon pazarında yaşanan durgunluk ve Çinli üreticilerin rekabette vites yükseltmesi, Apple’ın zorlanmaya başlamasına neden oldu. Yılın ilk çeyrek raporları uzun bir aradan sonra ilk kez beklentilerin altında kaldı.

Çin etkili oldu

Firmanın açıkladığı tablolara göre yılın ilk çeyreğinde 50.8 milyon adet iPhone satışı yapıldı. Geçen yıl aynı döneme göre küçük bir azalma yaşanırken, iPhone 7 serisinin bu dönemde satışları çok arttıramadığı görüldü. Çin’de ise satışlar yüzde 14 geriledi. 

Toplamda elde edilen satış gelirleri 52.9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yıl bazında yüzde 2 civarında bir artış yakalandı. Firmanın net karı ise 11 milyar dolar civarında oldu. Pek çok ülkenin ekonomisini geride bırakan Apple’ın kasasında şu anda 256 milyar dolar mevcut. Firma hissedarlara 50 milyar dolarlık temettü dağıtma kararı aldı.

Diğer cihazlara bakacak olursak iPad satışları yıl bazında düşüş yaşayarak 8.9 milyona geriledi. Yine Mac satışlarında da çeyrek bazda gerileme oldu ve 4.2 milyon olarak gerçekleşti. Hizmet bölümü ise yükselişini sürdürdü ve 7 milyar dolar gelir getirdi. Mali tabloların açıklanması öncesinde 800 milyar dolar ile en yüksek pazar değerine ulaşan Apple, tablolar sonrasında ise borsada düşüşe geçti.

Yılın ikinci çeyreğinde ise rakamlar azalıyor. Genelde Apple’ın en düşük seyrettiği çeyrek olan bu dönemde 43-45 milyar dolar arasında gelir bekleniyor. iPhone satışları ise tahminen 40-41 milyon civarında olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3263 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple q1 2017, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim