Anlık Bildirim

Bitcoin'den bir rekor daha: 10.000$ barajını aştı

Bu hafta sonu 9000$ değerini aşan Bitcoin tarihi bir rekora daha imza attı. Bitcoin, yatırımcıları ve takipçileri için oldukça önemli olan 10.000$ barajını aşmayı başardı.

Bitcoin'den bir rekor daha: 10.000$ barajını aştı Tam Boyutta Gör
 

Bu yılın başından beri çıkışını sürdüren Bitcoin özellikle son haftalarda peş peşe kırdığı rekorlarla yatırımcılarını ve takipçilerini oldukça şaşırtmıştı. Geçtiğimiz hafta sonundan itibaren hızla değer kazanan popüler kripto para birimi önce 9000$ sonrasında ise 9600$ değerini aşarak artık 10.000$ değerini geride bırakmaya hazırlandığını göstermişti. Coinmarketcap verilerine göre bugün sabah saatlerinde 10.000$ değerinin üstüne çıkan Bitcoin, tarihi bir barajı devirmiş oldu.


Psikolojik Barajı Devirdi 

Aslında Bitcoin bugün daha erken saatlerde CEX ve OkCoin gibi bazı borsalarda 10.000$'ın üstünden işlem görmeye başlamıştı ancak dünya genelinde faaliyet gösteren pek çok önemli borsanın verilerini derleyen Coinmarketcap'e göre Bitcoin saat 11.00'de 10.000$ barajını aşmayı başardı. Sonrasında bir süre daha yükselişini sürdüren Bitcoin 10.113$ değeri ile yeni bir rekora ulaşmış oldu. Bu değerin ardından düşüşe geçen Bitcoin'in değeri şu an 10.070$ civarında seyrediyor.


Hafta sonu Bitcoin'deki çıkışla birlikte kripto para birimlerinin toplam ticaret hacmi yani dolaşımdaki toplam kripto para değeri 300 milyar doları aşmayı başarmıştı. Bugün rekorla birlikte Bitcoin'in ticaret hacmi son 24 saat içinde 5 milyar dolar artarak 168 milyar dolara ulaştı. 



Yakın tarihlerde kurumsal yatırımcıları Bitcoin'e çekmek için önemli finans kuruluşları tarafından yapılan açıklamaların Bitcoin'in artan değerine büyük katkı sunduğu düşünülüyor. Bununla birlikte bu yılın başında 1000$ seviyelerinde bir değere sahip olan Bitcoin, 10.000$ psikolojik barajının üstünde uzun süre kalabilmesi yatırımcılar için oldukça önemli. Bitcoin'in son birkaç gündür devam eden inanılmaz yükselişini daha ne kadar sürdüreceği önümüzdeki günlerde belli olacak ancak mevcut değerin, Bitcoin'e karşı olumsuz tavır alanları bile etkileyeceği ortada. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4752 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), kripto para birimi ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim