Anlık Bildirim

Bitcoin'in yaratıcısı olduğunu iddia eden Craig Wright, Bitcoin hırsızlığı ile suçlanıyor

Geçtiğimiz yıllarda Bitcoin'in yaratıcısı olduğu yönünde iddialar ortaya atılan ve bu iddiaları destekler nitelikte açıklamalar yapan Craig Wright'a, Bitcoin hırsızı olduğu gerekçesiyle dava açıldı

Bitcoin'in yaratıcısı olduğunu iddia eden Craig Wright, Bitcoin hırsızlığı ile suçlanıyor Tam Boyutta Gör
 

2015 yılında ilk önce Gizmodo ve Wired tarafından Bitcoin'in yaratıcısı Satoshi Nakamoto'nun, Avustralyalı iş adamı ve bilişim uzmanı Craig Wright olabileceği iddia edilmiş ve Wright da 2016 yılında bu iddiaları doğrulamıştı. Uzun bir süredir Nakamoto takma adını kullandığını iddia eden Wright, vergi soruşturması yüzünden kimliğini açıklamak zorunda kaldığını ifade etmişti. Daha sonra yapılan araştırmalar ise Wrigth'ın aslında Bitcoin'in kurucusu olmadığını ortaya çıkarmıştı.


Eski ortağının Bitcoin'lerini çaldı 

Üç yıl önce Satoshi Nakamoto iddiaları ile Bitcoin dünyasında ses getiren Craig Wrigth şimdi ise bir dolandırıcılık davasıyla yeniden gündeme gelmiş durumda. Bu ayın başında Florida eyaletinde açılan davada Craig Wrigtht'ın, 2013 yılında hayatını kaybeden eski iş ortağı David Kleiman'a ait olan binlerce Bitcoin'i çaldığı iddia ediliyor. Dave Kleiman'ın kardeşi Irre Kleiman tarafından açılan davaya göre Dave Kleiman ve Craig Wrigth 2013 yılına kadar bir Bitcoin madenciliği girişimini işletti. Madencilik faaliyetleri aracılığıyla ikili toplamda 550 bin ile 1.1 milyon arasında Bitcoin'in sahibi olurken Craig Wright'ın, Dave Kleiman'ın ölümünden sonra bir dizi sahte belge hazırlayarak bu paraların tamamına sahip olduğu iddia ediliyor.


Davacı Irre Kleiman, 2009-2013 yılları arasında madencilik faaliyetleriyle elde edilen ve Dave Kleiman'a ait olan Bitcoin'lerin kendisine iade edilmesini istiyor. Bitcoin'lerin yanı sıra Dave Kleiman'a ait diğer mal varlıkları için de sahte belgeler düzenleyerek bu mal varlıklarına sahip olduğu iddia edilen Wright'ın, Irre Kleiman'a Bitcoin'lerin karşılığı olarak toplamda 5 milyar dolar ödemesi talep ediliyor. Konuyla ilgili Twitter hesabından sadece ''açgözlülük'' ifadesini kullanarak açıklama yapan Craig Wrigth hakkında bir ceza davası açılıp açılmayacağı ise henüz belli değil. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim