Anlık Bildirim

Galaxy S4 modelinin Qualcomm işlemci kullanacağına dair dedikodular artıyor

Galaxy S4 modelinin Qualcomm işlemci kullanacağına dair dedikodular artıyor

Gelecek ay tanıtılması beklenen Samsung'un amiral gemi modeli Galaxy S4 için pek çok özelliği hakkında bilgiler internete sızarken, son dönemde işlemci konusunda bir kafa karışıklığı yaşanıyor.

Güney Koreli bazı kaynaklar, Galaxy S4 modelinde Exynos 5 işlemcilerde yaşanan ısınma ve pil sorunu nedeniyle tamamen Snapdragon 600 işlemcisine yöneleceğini iddia etmişti. Pipper Jaffray analiz firması da bu iddiayı kısmen desteklemişti. Firmaya yakın kaynaklar bunun mümkün olmadığını ve cihazın muhtemelen Exynos 5 Quad işlemci ve Mali-T658 grafik birimi ile geleceğini belirtiyor.

Ancak bugün yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Sammobile tarafından firma içi kaynaklardan yeni nesil Galaxy S4 için resmi özelliklerin elde edildiği bilgisi geçildi. Buna göre Galaxy S4 modeli Snapdragon 600 çözümü ile geliyor. İşlemcinin hızı ise 1.9GHz saat hızına aşırtılmış ve HTC One modelinden 0.2GHz daha yüksek. 2GB RAM, 13MP çözünürlükte kamera, 16GB/32GB/64GB depolama seçenekleri, 4.99 inçlik Full HD ekran, 7.7mm kalınlık, 138gr ağırlık diğer özellikleri. 

Bunun yanında kafa karıştıran diğer bir iddia da Super AMOLED yerine SoLux ekrana yer verileceği yönünde.Bunun nedeni ise Super AMOLED ekran üretiminde sıkıntılar yaşanması.
SoLux ekranlar, renkleri gerçeğe en yakın gösteren, güneş ışığı altında yansımayı en aza indiren, daha iyi görüş açıları sunan bir teknoloji barındırıyor. Özellikle mücevher sergilerinde renk canlılığını artırmak için SoLux teknolojisi içeren aydınlatmalara yer verilmekte. Bu özelliği HTC One modelinde de görmüştük. Ancak Galaxy S4'te kullanılacak ekran Super-LCD3 üzerine mi entegre edilecek bilinmiyor. 

Ayrıca Galaxy S2 benzeri bir kasa tasarımı, çıkarılabilir batarya ve polikarbonat kasa da yine bu modelde yer verilecek özelliklerden.

Galaxy S4 ile ilgili iddialar giderek daha ilginç bir hal almaya başlıyor. Bu özelliklere sahip Galaxy S4 modelinin kullanıcı kaybedeceği çok açık. Ancak yine de belirttiğimiz gibi bu iddialar sadece LTE versiyonuna yönelik iddialar olabilir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1679 kez okundu.
45 kişi, toplam 51 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim