Anlık Bildirim

General Mobile Discovery 2 ile ilgili ilk detayları Las Vegas'tan aktarıyoruz.

Donanım Haber olarak Las Vegas CES 2014'de geçtiğimiz seneye damgasını vuran yerli cep telefonu üreticisi General Mobile'ın Genel Müdürü Muzaffer Gölcü ile de bir araya geldik.
General Mobile Discovery 2 ile ilgili ilk detayları Las Vegas'tan aktarıyoruz.

Donanım Haber olarak Las Vegas CES 2014'de geçtiğimiz seneye damgasını vuran yerli cep telefonu üreticisi General Mobile'ın Genel Müdürü Muzaffer Gölcü ile de bir araya geldik. Geçtiğimiz seneyi ciddi bir başarı ile noktaladıklarını anlatan Muzaffer Gölcü, Discovery 2'nin geliştirilme sürecinde aynı Discovery'de de olduğu gibi Donanım Haber forumlarındaki kullanıcıların ilgi ve isteklerini dikkate aldıklarını belirtti.

General Mobile, daha önce bir çok telefon modeli duyurup bunların hepsi ile aynı anda ilgilenen bir firma iken bugün sadece Discovery serisini merkeze almış ve bu telefonun daha iyi hale getirilmesi için çalışan bir yapıya bürünmüş. Discovery için yayınlanan güncellemelerin çokluğu da firmanın konuya ne kadar özen gösterdiğinin de bir kanıtı sayılabilir. Discovery kullanıcıları için güzel haber ise güncellemelerin devam edecek olması. Şimdiden üzerinde çalışılan güncellemeler olduğunun da bilgisini aldık.

General Mobile, aynı zamanda çalkala belleği boşalt ve benzeri sadece Discovery'de olan özelliklerin de patentlerini almak için başvuru yapmış durumda. Firma kendi geliştirdikleri özelliğin şu sıralar başka üreticiler tarafından da yazılıma entegre edildiğini söylüyor.

Discovery 2 ise sohbetin en önemli konusu tabi. Birinci telefonun başarısı ardından Donanım Haber forumlarında oldukça fazla mesai harcayan firma, kullanıcıların giriş seviyesi telefonlarda büyük ekran istediklerini fakat Full HD çözünürlüğü, performansa olan negatif etkisi nedeni ile önemsemediklerini fark etmiş. Bu yüzden Discovery 2'de 5" ekranda 720P çözünürlük sunuyorlar.

Mediatek işlemcileri bu versiyonda tercih etmeyen firma Discovery 2'de Qualcomm'un Snapdragon 400 modelini kullanıyor. 4 adet özelleştirilmiş Cortex A7 çekirdeğinden gü alan platforma Adreno 305 GPU eşlik ediyor. Adreno 305, 720P için yeterli bir GPU fakat firmanın sürücü konusunda iyi bir oprimizasyon yapmasının gerekli olduğu açık. Zira bugüne kadar bu GPU ile piyasaya sürülen 720P ekranlı telefonlardan çok fazla performans alamadık.

Discovery 2'de düşündürücü olan ise bize söylenen 1GB bellek miktarı. Discovery 1GB bellek ile de oldukça iyi çalışıyordu fakat 2. telefonun en azından bellek miktarında da iyileştirmeler içermesi kullanıcılar için daha heyecan verici olurdu diye düşünüyoruz.
Android 4.3 işletim sistemi ile gelecek telefon Android 4.4 görünümüne sahip olacak ve güzel olan ise ziyaretçilerimizin istedikleri gibi standart Android arayüzü kullanılacak. 2500mAh batarya ile gelecek olan telefon konuşma ve ekran açık kalma süreleri olarak Discovery'e nazaran çok daha fazlasını vaat ediyorken aynı zamanda 13MP kamera da gelişmeler arasında.

Discovery 2'nin incelemesi hafta sonu sizlerle olacak. Donanım Haber ekibi olarak Las Vegas CES 2014'te olup biten her şeyi sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
42015 kez okundu.
153 kişi, toplam 201 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
general mobile, cep telefonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim