Anlık Bildirim

Google'ın tarayıcı tabanlı resim optimizasyon aracı Squoosh hizmete başladı

Arama devi Google'ın Squoosh adını verdiği yeni web uygulaması, fotoğraf veya resimlerinizi daha küçük dosya boyutlarına indirmenizi sağlıyor. Servisin detayları haberimizde.
Google Chrome Labs, açık kaynaklı ve tarayıcı tabanlı çalışan resim optimizasyonu aracı Squoosh'ı yayına aldı. Web sayfalarının zaman içinde gelişmesi ve sitelerde kullanılan görsellerin kalitesinin artması, düşük hızda yüklenen sayfalar sorununu doğurdu. Google'ın yeni hizmeti Squoosh bunu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Kullanımı oldukça basit

Squoosh web geliştiricilerin sayfalarını kolayca optimize edebilmelerine yardımcı olmak için resim veya fotoğraf dosyalarını kaliteden oldukça az ödün vererek sıkıştırıp dosya boyutunu küçültmeyi sağlıyor.

Squoosh'ı kullanabilmek için https://squoosh.app sayfasını açıyorsunuz ve küçültmek istediğiniz görseli sürükle bırak yöntemiyle siteye taşıyorsunuz. Daha sonra  MozJPEG, OptiPNG ve Google'ın kendi WebP'i dahil olmak üzere sıkıştırma standartlarından yararlanarak görseli daha küçük ebatlarda kaydediyorsunuz. Sitenin standart ayarlarını kullanabileceğiniz gibi, kendi isteklerinize göre özelleştirilebilir ayarlara da ulaşmanızın mümkün olduğunu belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim