Anlık Bildirim

Harici ekran kartı segmenti en büyük düşüşü gösterdi

Kripto para madenciliğinin en fazla etkilediği alan harici grafik birimi segmenti oldu. Segment son on yılın en büyük çeyrek dönem düşüşünü gösterdi. Nvidia ise pazar payını artırdı.

Kripto para piyasasındaki tahmin edilemeyen düşüş ekran kartı üreticilerini adeta darmadağın etti. Gelirlerde kayıp yaşanırken harici ekran kartı pazarı da tarihi düşüşlerden birisine imza attı.

Son yılların en büyük düşüşü
 

Jon Peddie Research tarafından yapılan araştırmaya göre yılın üçüncü çeyreğinde harici ekran kartı segmenti çeyrek bazda yüzde 19, yıl bazında yüzde 36 düşüş yaşadı. Segmentin son 10 yıl düşüş ortalaması yüzde 14.5 civarındaydı. 2018 üçüncü çeyrek en kötü çeyrek dönem olarak tarihe geçti. Elde kalan stoklar bunun en büyük sebebi.  

Piyasada harici ekran kartı üreten toplam 48 firma olduğu ifade ediliyor. Şimdiye kadar toplamda 4.4 milyar dolar AiB kart satışı yapıldı. Harici ekran kartı segmentinde en çok satış 1999 yılında 114 milyon adet ile gerçekleşmiş. 2018 yılında ise 40 milyon altında kalacağı tahmin ediliyor. Bugüne kadar toplam 2 milyar civarında kart satılmış.


Üçüncü çeyrekte segmentin galibi Nvidia oldu. Hem çeyrek hem de yıl bazında artış gösterdi. Zaten firmanın üçüncü çeyrek mali tablosu da yükseliş açıklamıştı. Bununla birlikte beklentileri tutturamadı ve dördüncü çeyrek için de göstergeler iyi değil. AMD ise her iki kategoride düşüş yaşadı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14615 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, aib market ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim