Anlık Bildirim

Kaliforniya bağlantılı cihazların varsayılan güçsüz şifrelerini yasaklıyor

Modem veya güvenlik kamerası gibi internete bağlı cihazlarda varsayılan şifreler genellikle çok güçsüz oluyor. Kullanıcı verilerini tehlikeye atan bu duruma kanun teklifi geldi.

Kullanıcı şifreleri bugün siber saldırganların ilk hedefi durumunda ve güçlü bir şekilde korunmaları gerekiyor. Bununla birlikte başta modem ürünleri olmak üzere pek çok internet bağlantılı cihazda varsayılan kullanıcı şifreleri zayıf. Kaliforniya eyaleti bunun önüne geçmeye kararlı.

Değişim şart

Eyalet senatosu hazırladığı yasa tasarısında internet bağlantılı cihaz üreticilerinin varsayılan giriş yöntemlerinde benzersiz şifreler kullanmasını istiyor. Örneğin Admin şeklinde sıkça karşılaştığımız şifreler yerine benzersiz tanımlamalar kullanılacak.

Diğer taraftan varsayılan şifre kullanmak yerine ilk bağlantıda kullanıcıdan şifreyi değiştirmesini istemesi ikinci bir seçenek. Yine cihazın çalışma ortamını koruyacak şekilde güvenlik çözümleri entegre etmek de zorunluluklar arasında.

Kanun tasarısı eyalet valisine gönderilmiş durumda. Eğer vali yasayı onaylarsa eyalet sınırları içerisinde satılacak olan bağlantılı cihazlarda yukarıdaki uygulamaların yer alması gerekecek. Kanun 2020 yılından itibaren geçerli olacak.

Her ne kadar kanun tasarısı hazırlanmış olsa da üreticilerin nasıl buna uyacağı ve eyaletin nasıl takip edeceği net bir şekilde belirlenmemiş. Bu bakımdan bir karmaşa yaşanabileceği ifade ediliyor. Yine de cihazların varsayılan giriş şifrelerine eyalet seviyesinde müdahale edilmesi kullanıcı güvenliği açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim