Anlık Bildirim

Kaliforniya, telefon mesajlarından vergi alınması teklifini tartışıyor

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde son günlerde oldukça enteresan bir yasa teklifi tartışılıyor. Telefon mesajlarına vergi getirilmesi teklifi birçok vatandaşın tepkisini çekmiş durumda.
Teknolojinin merkezi ABD'de son günlerde ilginç bir yasa teklifi tartışma yarattı. Kaliforniya eyaletindeki vatandaşların telefon mesajlaşmalarına ek vergi koyulması gündeme gelirken, sağlanan gelirin yoksullara iletişim hakkı olarak verileceği belirtiliyor.

Yoksul insanların iletişimine harcanacak

Kaliforniya Kamu Hizmetleri Komisyonu, eyalette yaşayan yoksul insanların da telefon hizmetlerinden faydalanması için, telefon mesajlarına ek vergi getirilmesini istiyor. Bu vergilerle sağlanacak yıllık 44.5 milyon dolarlık gelir ise tartışmaların odak noktası haline gelmiş durumda.
Şimdilik yasa teklifi olarak sunulan bu düşüncenin ülkedeki GSM operatörlerini pek de heyecanlandırmadığı belirtiliyor. Zira bu verginin sadece SMS mesajları için getirilmesi planlanıyor ve kullanıcıların çoğu da başta WhatsApp olmak üzere diğer anlık mesajlaşma uygulamalarını kullanıyorlar. Yasanın kabul edilip edilmeyeceği ise merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim