Anlık Bildirim

LG Display bu yıl Apple’a OLED ekran sağlayabilir

Bu yıl yeni ekleyeceği modellerle akıllı telefon pazarında en fazla OLED ekran tüketen firma ünvanına kavuşacak Apple haliyle tedarikçi sayısını da arttırmayı planlıyor.

Tarihinde ilk kez iPhone ailesinde OLED ekran kullanmaya başlayan Apple, bu yıl OLED ekranlı model sayısını arttırmayı planlıyor. En az iki OLED ekranlı model olacağı düşünülürken haliyle tedarikçi sayısında da artış olacak.

İki OLED ekranlı telefon

Şu anda iPhone X modelinin tek OLED ekran tedarikçisi Samsung durumunda. Bunun değişmeyeceği tahmin ediliyor yani iPhone X modeli sadece Samsung’un hakimiyetinde kalacak. Sonraki iPhone modelleri için ise arayışlar var.

Gelen bilgilere göre bu yıl 6.5 inçlik OLED ekrana sahip bir iPhone modeli piyasaya sürülecek ve tedarikçisi ise LG Display olacak. Firmanın bu yıl 15-16 milyon OLED ekran üreteceği ifade ediliyor.

Daha önceki sızıntılarla karşılaştırıldığında bu yıl iPhone X 2018 ve iPhone X Plus şeklinde iki OLED ekranlı model olacağı iddiaları güçleniyor. iPhone X 2018 ekranı yine Samsung tarafından karşılanırken iPhone X Plus modelinde ibre LG Display’e dönüyor. Plus modelinde Samsung’un yine ana tedarikçi olabileceği iddiaları da mevcut.

Bu durumda standart iPhone serisi ne olacak? Apple sadece orijinal modelle yoluna devam ederek Plus versiyonunu iptal edebilir. Diğer taraftan 6.1 inçlik alüminyum gövdeli bir iPhone ve bahar aylarında 4 inçlik iPhone SE 2 iddiaları da var. Bu durumda orijinal iPhone serisi de rafa kalkabilir. iPhone SE 2 - 6.1 inçlik iPhone - iPhone X 2018 - iPhone X Plus şeklinde bir sıralama da görebiliriz. Yani bu yıl da iPhone serisinde önemli bir değişiklik var gibi görünüyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim