Anlık Bildirim

Lunapark hız treninde sanal gerçeklik keyfi

Lunapark hız trenlerindeki adrenalin sizin için yeterli değilse, Samsung konuya bir de sanal gerçeklik konseptini ekleyerek heyecanı ikiye katlamayı planlıyor.

Hızla büyüyen bir trend haline gelen sanal gerçeklik konsepti, çok farklı fikirlerde karşımıza çıkabiliyor. Samsung ve ABD'li lunapark devi Six Flags, bir ortaklığa giderek, lunapark hız trenlerinde sanal gerçeklik tecrübesi sunma kararı aldı.

Proje biraz ilginç zira sanal gerçeklik konseptinde kullanıcılar genelde bir noktada sabit duruyor veya belirli bir alan içerisinde hareket ediyor. Bu projede ise, zaten adrenalin dolu lunapark hız treninde bir de sanal gerçeklik heyecanı yaşanıyor. Kullanıcılar, Gear VR gözlüklerini taktıktan sonra, kendilerini bir uzay macerasının içerisinde buluyor.

Binilen trene göre, senaryo da değişiyor. Örneğin bir trende kullanıcılar, Star Wars atmosferinde XWing ile yolculuk yaparken, diğer bir trende ise Superman olup Metropolis semalarında uçuyor. Gear VR, trenin iniş ve çıkışlarına göre içerikteki hareketleri eş zamanlıyor ve kullanıcı sanki sanal gerçeklik içeriğindeki senaryoda hareket ettiği hissine kapılıyor. 10 Mart itibariyle, ABD çapındaki parklarda bulunan toplam 6 hız treninde, sanal gerçeklik senaryoları tecrübe edilebilecek.

Sanal gerçeklik konseptinin gerçek potansiyelini ortaya koyma açısından önemli bir örnek olan sanal hız trenleri, Six Flags firmasına özgü değil. ABD'li Merlin firması da iki büyük lunaparkında, bu aydan itibaren sanal hız treni tecrübesi sunmaya başlayacak.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim