Anlık Bildirim

Nvidia GeForce GTX 1080 üzerinde DOOM testi 120FPS değerini buluyor

Pascal mimarisinin son kullanıcı tarafındaki ilk ekran kartı Nvidia GeForce GTX 1080, ay sonunda piyasada olacak ancak şimdiden ilk tanıtım testleri internete düşmeye başladı.

Nvidia’nın yeni canavarı GeForce GTX 1080 tanıtımının ardından, kartın yeteneklerini ortaya koymak adına DOOM ilk gösterimi sırasında mini bir test de gerçekleştirildi. Test esnasında ayrıca Vulkan arayüzünün olumlu katkıları da gün yüzüne çıktı.

Bethesda, id Software ve Nvidia yetkililerinin katıldıkları DOOM testlerinde Full HD çözünürlük ve Ultra ayarlar kullanıldı. 50-55 FPS seviyelerinde başlayan oyun esnasında kare hızlarının sınırı kaldırıldı. Sonrasında ise hareketli sahnelerde 120FPS seviyelerine çıkıldığı görüldü ve 100FPS seviyesinin altına da inmedi. Hatta bazen 200FPS pik değerler de yakalandı.

Ekran kartının gücü yanında, geliştiricilere grafik birimine doğrudan erişim imkanı veren Vulkan arayüzünün de katkısı büyük. ID Software, açık bir şekilde Vulkan arayüzünü benimseyen ve yeteneklerini sergileyen ilk AAA oyununun Doom olduğunu belirtiyor.

Görülen o ki, akıcı ve üst seviye oyun deneyimi için sadece ekran kartının kas gücü yeterli olmayacak. Vulkan ve benzeri, grafik erişim temelli arayüzlerin de mutlaka işin içine dahil edilmesi gerekiyor. Bu tarz arayüzlerin benimsenmesi ile birlikte, daha çok oyun en akıcı seviyelerde oyuncuların karşısına çıkacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6734 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia geforce gtx 1080 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim