Anlık Bildirim

Nvidia'nın Tegra 4 işlemcili tablet bilgisayarı Tegra Tab ortaya çıktı

Nvidia'nın Tegra 4 işlemcili tablet bilgisayarı Tegra Tab ortaya çıktı
Nvidia'nın kendi tabletini hazırladığı bir süredir konuşuluyordu. Tegra 3 platformunun tablet pazarında kabul görmemesi, Windows RT işletim sistemli Surface tabletin de hayal kırıklığı yaşatmasının ardından Nvidia'nın kendi cihazını hazırladığı konuşulur olmuştu. Uzun bir dedikodu sürecinin ardından Nvidia'nın Tegra tabletine ait görüntüler ortaya çıktı.
Tegra Tab olarak isimlendirilen cihaz, 7-inç büyüklüğünde ekrana sahip. Çözünürlüğü şu an için netleşmiş olmasa da Full HD (ya da 1280 x 800) olacağı düşünülen cihaz, tahmin edileceği üzere Tegra 4 platformundan güç alıyor. ARM Cortex-15 tasarımlı 4+1 çekirdek yapısına sahip olan Tegra 4 platformu, 72 çekirdekli GeForce ULV grafik birimi ile geliyor. Nvidia yaptığı açıklamalarında, Tegra 4'ün piyasadaki en hızlı ARM işlemci olduğunu sık sık gündeme getiriyor. 5 Megapiksel çözünürlüğünde kameraya sahip olan Tegra Tab, Micro HDMI portu ve SIM kart slotu gibi detaylara da sahip.
Arkadan şık bir görünüme sahip olan cihaz, Android 4.2.2 işletim sistemini kullanıyor. Özel bir arayüzden ziyade Project Shield oyun konsolu gibi standart Android arayüzü ile çalıştığı düşünülen cihaz, tüm bunlara ek olarak kalemle kullanım desteği de sunuyor. Hakkında şu an için daha fazla detay bulunmayan Tegra Tab'in, 1.8GHz hızında çalışan Tegra 4 işlemcisiyle sınıfındaki en hızlı tabletlerden biri olacağını söyleyebiliriz. Project Shield ile kendi donanımlarını satmaya başlayan Nvidia, görünen o ki ürün gamını tabletle genişletmeye hazırlanıyor. Tegra Tab'in ne zaman ve hangi fiyat seviyesinden pazara giriş yapacağı şu an için bilinmiyor. 

Nvidia'nın Tegra 4 işlemcili tablet bilgisayarı Tegra Tab ortaya çıktı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1564 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, nvidia ve Tablet PC
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim