Anlık Bildirim

Otomatik "Kış saati" ayarlarınızı kapatmayı unutmayın

Dünya bu gece "Kış saati" uygulamasına geçmeye hazırlanıyor. Ülkemizde ise geçiş seçimler nedeniyle 1 haftalığına ertelendi, ancak elektronik cihazlarımız bu ertelemenin farkında değil.
Dünya bu gece saat 04:00'da saatlerini bir saat geri almaya hazırlanıyor. Ancak seçimler dolayısıyla ülkemizde "Kış Saati"ne geçiş iki haftalığına ertelendi. Akıllı telefonlarımız ve bilgisayarlarımız ise bu ertelemeden habersiz.

Microsoft bu konudaki karışıklığı gidermek için ufak bir güncelleme yayınlamış durumda. Güncelleme Windows 10 kullanıcılarına otomatik olarak yüklenirken Windows Vista, 7 , 8 ve 8.1 kullanıcıları ya tüm güncellemelerini açacak ya da manuel olarak yükleyecekler. Manuel kurulumu seçen kullanıcılar bu bağlantıya tıklayarak güncellemeyi indirebilirler. 

Benzer bir işlemi akıllı telefonlar için de yapmak gerekiyor. iPhone kullanıcıları Ayarlar>Genel>Tarih ve Saat sekmesine giderek buradan "Otomatik Ayarla" özelliğini devre dışı bırakmalılar. Android kullanıcıları ise Ayarlar>Tarih ve Saat sekmesi altından "Otomatik tarih ve saat" ve "Otomatik saat dilimi" gibi ayarları kapatmalılar.
Ülkemizde "Kış Saati" uygulaması bu yıl 8 Kasım'dan itibaren geçerli olacak. Bu sebeple otomatik saat ayarını kapatan kullanıcıların 8 Kasım'da ayarlarını tekrar açmaları gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8224 kez okundu.
94 kişi, toplam 105 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bilgisayar otomatik saat ayarı, Diğer Bilim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim