Anlık Bildirim

Qualcomm gelirlerde düşüş yaşıyor

Mobil yonga sektörünün devi Qualcomm, dönemsel durgunluk ve pazardaki yavaşlamanın da etkisiyle gelirlerde düşüş yaşıyor. Yılın ilk çeyrek tabloları da bunu gösteriyor.
Mobil yonga sektörünün devi Qualcomm, dönemsel durgunluk ve
pazardaki yavaşlamanın da etkisiyle gelirlerde düşüş yaşıyor. Yılın ilk çeyrek
tabloları da bunu gösteriyor.
Qualcomm gelirlerde düşüş yaşıyor Tam Boyutta Gör

Son dönemde akıllı telefon pazarında yaşanan durgunluk, mobil yonga tasarımcılarını da olumsuz etkiliyor. Mobil yonga pazarının devi durumundaki Qualcomm, yılın ilk çeyreğinde gelirlerde düşüş yaşıyor.

Geçen yıl Snapdragon 810 yonga setinde hayal kırıklığı yaşayan firma, bu yıla Snapdragon 820 ile iyi bir başlangıç yaptı. Bununla birlikte, durgunluğa denk geldiği için mali tablolarına da başarılarını yansıtamıyor. Ayrıca yılın ilk üç ayında çok fazla amiral gemi modeli piyasaya çıkmaması da diğer bir etken.

Firmanın ilk çeyrekte elde ettiği gelir 5.6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yıl bazında yüzde 20, çeyrek bazda ise yüzde 4 civarında bir düşüş söz konusu.

Faaliyet karına baktığımızda ise 1.9 milyar dolar görüyoruz. Yıl bazında yüzde 30 civarında düşüş yaşanırken, çeyrek bazda yüzde 8 civarında bir artış elde edilmiş. Firmanın, ilk çeyrekte kar marjını biraz artırdığı ve maliyetleri düşürdüğü anlaşılıyor. Net kar olarak 1.6 milyar dolar yazılırken, yıl bazında yüzde 34, çeyrek bazda yüzde 6 düşüş görünüyor.

Firma ilk çeyrekte 189 milyon MSM yonga seti sevkiyatı gerçekleştirmiş. Yıl bazında yüzde 19, çeyrek bazda ise yüzde 22 düşüş yaşanıyor. Daha önce de değindiğimiz gibi amiral gemi modelleri henüz piyasaya çıktığı için tablolara yansıması ikini çeyreği bulacaktır. Yine pazarda yaşanan durgunluk da kendisini hissettiriyor.

Qualcomm özellikle lisanslama bölümünün başarılı bir grafik çizdiğini belirtiyor. Çin’de yapılan önemli lisans anlaşmaları, bölümü ivmelendirdi. Yeni cihazların piyasaya çıkışı ile birlikte önümüzdeki aylarda gelirlerin de artması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2921 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, qualcomm financial quarter ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim