Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 7 modellerinin hangi versiyonu riskli?

Samsung Galaxy Note 7 modellerinin bilindiği üzere yanma riski nedeniyle satışları durduruldu ve geri çağırma programı başlatıldı. Peki şarj sırasında yanan bataryalar hangi versiyonlara ait?

Samsung’un mobil bölümünü büyük bir sıkıntıya sokan ve geniş çaplı bir geri çağırma operasyonuna neden olan Galaxy Note 7 batarya problemi ile ilgili detaylar netleşiyor. Peki şarj sırasında yanan bataryalar hangi versiyonlara ait?

Bilindiği üzere piyasada tek bir Galaxy Note 7 modeli var ancak bölgeye göre bileşenler değişiklik gösterebiliyor. Örneğin bölgeye göre Exynos 8890 veya Snapdragon 820 yonga seti kullanılıyor. Batarya konusunda da benzer biri durum var.

Piyasaya çıkan Galaxy Note 7 modelinin yaklaşık yüzde 70’inde Samsung SDI tarafından üretilen bataryalar yer alıyor. Aslında Samsung SDI uzun yıllardır batarya üretiyordu ancak 2014 yılında çıkarılamayan paketlenmiş batarya çalışmalarına başladı. Bunun en büyük sebebi ise Galaxy S6 ile birlikte bataryanın çıkarılamaz oluşuydu.

Samsung SDI büyük yatırımlar yapsa da Galaxy S6 ve S7 modellerine üretim yetişmedi. Bu bakımdan LG Chem veya Çinli ATL gibi firmalardan tedarik yaptı. Galaxy Note 7 modeli ile birlikte firma kendi çıkarılamayan bataryalarını kullanmaya başladı. İşte sıkıntıda buradan kaynaklandı.

Samsung SDI imzalı bataryaların paketleme kısmı farklı firmalar tarafından yapılıyor. Özellike ITM Semiconductor tarafından yapılan paketlemelerde problem oluştuğu ve hızlı şarj esnasında yanma olayı yaşandığı ifade ediliyor.

Kalan yüzde 30’luk kısım ise Çinli ATL tarafından üretilen bataryalar. Samsung SDI bataryaları henüz Çin’de sertifika onayı alamadığı için burada satılan modeller ATL imzalı çıkarılamayan batarya barındırıyor. Bu sayede Çin’de herhangi bir yanma olayı yaşanmadı ve Samsung da henüz satışları durdurmuş değil.

Bu noktada şunu ifade etmek gerekiyor eğer elinizdeki Galaxy Note 7 modeli ATL imzalı batarya taşıyorsa yanma riski söz konusu değil. ATL batarya taşıyan modeller genelde Hong Kong, Çin ve Makao’da satılıyor. Bir ihtimal yurtdışında piyasaya sürülen modellerde de ATL bataryalar mevcut. Elbette bataryanın hangi üreticiye ait olduğunu bulmak zor ancak kolay yoldan arka kısımdaki üretim yeri ifadesine bakmak faydalı olabilir. Üretim yeri Çin yazıyorsa batarya ATL üretimidir ancak Vietnam veya Güney Kore ise yanma riski var.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10459 kez okundu.
21 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim