Anlık Bildirim

Kapasite anlamında sektörün en iyisi olmasına rağmen gelir anlamında henüz çift haneli paylara ulaşamayan Samsung, son dönemde önemli müşterilerini rakibi TSMC’ye kaybetti. Firma daha geniş bir alana hitap edebilmek için yatırımlarını arttırıyor.

 

Yeni alanlar açılıyor

 

Bir süre önce müşterileri ile birlikte bir döküm forumu gerçekleştiren Samsung, tesislerinde gelecek için neler planladığını ortaklarına aktardı. Ayrıca firma yönetim tarafında da bir takım değişiklikler yaparak yükselişini sürdürmeyi planlıyor.

 

TSMC ile yoğun bir rekabet içerisinde olan Samsung, gelecek yıl rakibinden daha önce 7nm sürecine geçmeyi planlıyor. Zira son dönemde Apple ve Qualcomm gibi önemli müşterilerini rakibine kaptırmış durumda. Bu bakımdan firma farklı sektörlere yönelerek müşteri portföyünü arttırmak istiyor.

 

Samsung ilk etapta mevcut döküm tesislerini daha da güçlendirmek ve üretim sıkıntısı yaşamadan daha fazla ürünü bantlardan çıkarmak niyetinde. Böylece fazla sayıda müşteriye aynı anda hizmet verebilecek.

 

Diğer taraftan Nesnelerin İnterneti ve otomotiv sektöründe de Samsung yeni müşteriler bulmayı hedefliyor. Büyük ilgi gören bu iki sektörde artık yongalar da sektöre göre özelleştirilmiş durumda. Bu bakımdan dökümcülere de büyük iş düşecek. Samsung şimdiden kolları sıvamış durumda.

 

Firmanın önem verdiği son iki alan ise yapay zekaya yönelik olarak geliştirilen ve kurumsal çapta büyük entegrasyon gerektiren yongalar. Bu iki alanın gelecekte önemli bir gelir kapısı olacağı tahmin ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim