Anlık Bildirim

Samsung'a rakip olmak isteyen Vietnamlı şirketler akıllı telefon üretimine başlıyor

Asyalı akıllı telefon üreticilerine bir yenisi daha ekleniyor. Ülkedeki Samsung liderliğine son vermek isteyen Vietnamlı şirketler akıllı telefon üreteceklerini açıkladılar.
Vietnamlı teknoloji şirketleri, başta Samsung olmak üzere ülkedeki yabancı akıllı telefon modellerine kafa tutmaya hazırlanıyor. Yerli markalar ve düşük fiyatlı modellerle küresel devlere meydan okumaya hazırlanan Vietnamlı şirketler akıllı telefon üretimi yapacaklarını açıkladılar.

Vietnamlı şirketler Samsung'un hegemonyasını kırmak istiyor

Sektörde yeni olan bazı firmalar da dahil olmak üzere, Vietnamlı şirketler akıllı telefon üretimine başlıyorlar. Ülkenin en büyük üreticilerinden  Vingroup, akıllı telefon üreteceğini açıklarken, ev elektroniği üreticisi Asanzo ise 2018 yılına göre 50 kat fazla (600 bin adet) akıllı telefon üretmeye hazırlanıyor.
Samsung, Vietnam akıllı telefon pazarının neredeyse yarısını ele geçirmiş durumda. Yerel şirketler ise Samsung'un ülkedeki bu hegemonyasını kırmak istiyor. Vingroup kısa bir süre önce akıllı telefon pazarına girmek için 131 milyon dolarlık bir sermaye ile VinSmart'ı kurdu. Yeni şirket, Vietnam'ın kuzeyinde bir sahil kenti olan Hai Phong'da yer alan bir endüstri parkında üretim tesisi kuracak.
Vietnamlı şirketlerin üreteceği akıllı telefonların nasıl teknolojilere sahip olacağı ve pazarda bir fark yaratıp yaratmayacakları şimdilik soru işareti olsa da, tüketiciler açısından alternatiflerin çoğalması olumlu bir gelişme olarak görülebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim