Anlık Bildirim

Geçen yıl Galaxy Note 7 bataryasında yaşanan yanma problemleri gündemi oldukça meşgul etti ve aslında batarya teknolojileri geliştirmede yeni bir kapı açtı. Yıllardır daha uzun kullanım süreleri veya daha hızlı şarj konusunda çalışmalar yapılıyordu. Şimdi daha güvenli batarya konusunda çalışmalar hızlanmış durumda.

Su bazlı

Batarya problemleri genelde enerjiyi yüklemek ve bırakmakla görevli elektrolitlerde veya kimyasal çözeltide yaşanıyor. Geçen yıl Lityum-Ion yerine Lityum-Metal kullanan batarya teknolojileri geliştirilmişti. Şimdi ise elektrolitler üzerinde bir çalışma yapılıyor.

Maryland Üniversitesi araştırmacıları su bazlı bir elektrolit geliştirdi ve geleneksel elektrolitlerden çok daha güvenli. Ayrıca geleneksel elektrolitler gibi 4V enerjiyi yönetebiliyor. Bu sayede performans konusunda da geri kalmıyor.

Araştırmacılar iki yıl önce ilk su bazlı elektroliti geliştirmiş ancak bu teknoloji yapısı gereği kendisini sarmalayan bir katman olmadığı için elektrotlardan birisini kaybetmiş. Bu yüzden de 3V enerji tutabilmiş.

Yeni geliştirilen elektrolit ise yüksek oranda tuz barındırıyor ve etrafında bir katı katman oluşturabiliyor. Böylece 4V enerji tutabiliyor. Bu da onu geleneksel bataryalar ile aynı seviyeye getiriyor.

Ne var ki her yeni teknolojide olduğu gibi su bazlı elektrolit teknolojisinde de zamana ihtiyaç var. Şu anda su bazlı bir batarya en fazla 70 döngüye dayanabiliyor ancak bunun bir akıllı telefonda kullanılabilmesi için yüzlerce olması gerekiyor. Araştırmacılar bunun için çalışıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim