Anlık Bildirim

TRT World, ABD'de geniş kitlelere yayıldı

Ülkemizi dünya çapında temsil eden televizyon kanalı TRT World, hızla büyümeye devam ediyor. TRT World; Online yayınlar ile birlikte ABD'li izleyicileri kendine çekmeyi başardı. İşte ayrıntılar:
2015 yılında global kanallarla rekabet edebilmek adına yayın hayatına başlayan TRT World, İngilizce yapmış olduğu yayınlarıyla birlikte Amerikalı izleyicileri ekranlara bağlamayı başardı. TRT World'un ABD'deki bu başarısı Amerikalı diğer kablolu yayın şirketlerini istemedikleri bir rekabete sürükledi.
TRT World, dünya genelinde takip edilen bir kanal olma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Büyüme hedeflerine sıkı sıkıya bağlı kalan TRT World; Roku, Fire TV ve Apple TV gibi video akış cihazları için uygulamalar yayınladı. Yakında TRT World, online izleyicileri hedefleyen perspektifiyle birlikte dünya genelinde takip edilen bir kanal olacak.
TRT World'un dijital stratejilerini yöneten Riyaad Minty, "İnsanların daha fazlasını istediğini görüyoruz. Dışarıda izleyicilerin önünde birçok alternatif bulunuyor ancak biz, insanların istediği zaman yayını durdurabileceği, izleyebileceği ve yeni şeyler öğrenebileceği bir şey inşa etmek istiyoruz." dedi.
Yaklaşık iki yıl önce yayın hayatına başlayan TRT World, birkaç farklı uydu üzerinden yayın hayatını sürdürüyor. Kanal her ne kadar ABD'li TV sağlayıcıları üzerinden yayın yapamasa da Youtube, Facebook ve Periscope üzerinden canlı yayın akışını sürdürüyor. Kanal özellikle 25 - 40 yaş aralığındaki izleyici kitlelerini kendine çekmeyi hedefliyor. TRT World bu amacı doğrultusunda 30 yaş altındaki izleyici grubu için 7-13 dakika arası videolar hazırlayacak. Böylece kanal, bu yaş grubu için tıpkı bir Youtuber kanalı gibi hizmet verecek.
2014'te Al Jazeera (El Cezire)  kurulduğunda da Riyaad Minty yönetimi buna benzer bir hamlede bulunmuştu. Hatırlayacağınız üzere Katar merkezli Al Jazeera, sosyal medyada oldukça sağlam bir güven sağlayarak Facebook'taki en büyük haber kaynaklarından biri haline gelmişti.
Hepimizin bildiği üzere TRT, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi devlet kanalı olma sıfatını taşıyor. TRT World'un ABD pazarına açılması, devlet destekli bir kuruluşun tüm dünyaya açılması anlamına geliyor. Umarız TRT World, daha iyi başarılara imza atar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8358 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
trt, türkiye cumhuriyeti ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim