Anlık Bildirim

Volkswagen elektrikli araç pillerini Google'ın kuantum bilgisayarı ile geliştirecek

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, otomobil endüstrisinde kuantum bilgisayarlarının avantajlarından faydalanmaya yönelik bir adım attı. Şirket kuantum teknolojisini çok amaçlı kullanmayı planlıyor.
Volkswagen, gelecek yıl başlayacak olan elektrikli araç üretim planlarını desteklemek için pillere yoğun bir şekilde yatırım yapıyor. Şirket şimdiye kadar gerçek pil üretimine ve kobalt gibi nadir hammaddelerin güvence altına alınmasına odaklanmıştı ancak aynı zamanda pil teknolojisini iyileştirmek için geleceğe yönelik araştırmalar da yapıyor.
Alman otomobil üreticisi Volkswagen ve Google, kuantum bilgisayarlarının otomobil endüstrisinde kullanılmasına yönelik işbirliği yapma planlarını duyurdu. Kuantum bilişim hala erken safhada olan bir teknoloji ve mevcut bilgisayarlardan çok daha yüksek hızlarda hesaplamalar yapmak için kuantum fiziğinin avantajlarından faydalanıyor.
Volkswagen Salı günü yaptığı açıklamada, iki şirketin uzmanlarının ortaklaşa algoritmalar ve simülasyonlar geliştirmek için Google'ın kuantum bilgisayarlarını kullanmak üzere birlikte çalışacağını söyledi. Otomotiv devi Google tarafından sağlanan kuantum bilgisayarını trafik akışı optimizasyonu, elektrikli araçlar için yüksek performanslı pil geliştirmek ve sürücüsüz otomobillerde kullanılabilecek yapay zekayı iyileştirmek için kullanmak istediğini söyledi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim