Anlık Bildirim

WSJ : HTC patronu Peter Chou, One modelinin başarısı için kariyerini ortaya koydu

WSJ : HTC patronu Peter Chou, One modelinin başarısı için kariyerini ortaya koydu

HTC'nin Şubat ayında tanıttığı ve akıllı telefon pazarında çıkışa geçme umudu olarak sıkı sıkıya sarıldığı One amiral gemi modeli şanssız bir şekilde üretim sıkıntısı ile teknoloji dünyasına merhaba dedi.

Ancak Wall Street Journal tarafından verilen habere göre HTC'nin icra kurulu başkanı Peter Chou'nun modelden beklentisi çok büyük ve yakın çevresine aktardığına göre başarısızlık yaşandığı takdirde istifası cebinde.

Son yıllarda akıllı telefon pazarında kan kaybı yaşayan firma geçen yıl büyük umutlarla pazara sunduğu One serisinde de beklediğini alamamış, sonrasında pazara sunulan One X ve Butterfly modelleri de kısıtlı satış rakamlarına ulaşmıştı.

Bu nedenle firma One modeline oldukça önem veriyor ve modelin elde edeceği gelir ile eksik kaldığı pazarlama stratejilerine destek verecek.

Ancak One modelinin Ultrapixel kamera modülü ve alüminyum kasa üretiminde sıkıntılar yaşadığı iddia edilmiş ve gecikme firma tarafından da kabul edilmişti. Bazı kaynaklar ise sorunun üretim sıkıntısı olmadığını belirtiyor.

Geçen yıl HTC, inişli çıkışlı gidişat nedeniyle tedarikçilerinden bazı siparişleri iptal etmek zorunda kalınca bu üreticiler mali olarak zor durumda kalmıştı. One modelinde HTC satış beklentisini yükseltse de tedarikçiler açısından ikinci seviye müşteri olarak algılanmaya başladı ve istediği miktarda kamera modülünü tedarik edemedi. Tedarik zincirinin yönetimi konusundaki zaafiyet, stok sıkıntısı olarak firmaya yansıdı. Konu bazı HTC yetkilileri tarafından da itiraf edildi.

Ancak HTC yine de satış beklentisini yüksek tutuyor ve bu ay sonuna kadar belirli pazarlarda model satışa sunulacak. Nisan ayı boyunca da diğer pazarlara gönderilmeye devam edecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1320 kez okundu.
27 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc, htc one ve htc peter chou
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim