Anlık Bildirim

Windows Phone akıllı telefonların yarısı Windows 10 güncellemesine hazır

Yazılım devi Microsoft, kısa bir süre önce Windows 10 güncellemesini bir çok modeli için indirmeye sunmuştu. AdDuplex raporu ise güncelleme potansiyeli olan cihazlar hakkında bilgi veriyor.
Microsoft akıllı telefon pazarında sıkça tartışılan isimlerden birisi. Şirket her ne kadar güncelleme desteğiyle takdiri hak etse de güncellemelerin sürekli ertelenerek sunulması bazı kullanıcılar tarafından eleştiriliyor. Windows 10 güncellemesi de biraz gecikmeli olsa da geçtiğimiz haftalarda Lumia cihazların bir çoğu için indirilmeye sunuldu.
AdDuplex ise yayınladığı son raporla birlikte hem Windows 10 güncelleme potansiyeline sahip cihazları hem de platformun genel gidişatına ilişkin detayları paylaştı. Rapora göre tüm Windows Phone cihazların %50.4'ü için Windows 10 güncellemesi yayınlandı. Güncellemeyi yükleyen kullanıcıların toplam kullanıcılara oranı ise şimdilik %7.7 seviyesinde. Bu rakam da güncelleme yayınlanan cihazlardan %15.2'sinin bu güncellemeyi yüklediği anlamına geliyor. Kalan %49.6'lık kısmını büyük bir kısmı Windows 8'de ve güncelleme desteği kesilmiş cihazlar oluşturuyor. Windows Phone 7x sürümüne sahip ufak bir kitle de var.
Windows 8.1'in kullanım oranı %81 ile oldukça yüksek seviyede. Üreticilere geldiğimizde de yine ezici bir üstünlük görüyoruz. Platformun sahibi Microsoft, Windows'lu akıllı telefonların %97.21'lik kısmını üretiyor. HTC'nın payı %1.05 iken diğer üreticiler de çok ufak paylara sahip. 
En çok kullanılan modellere baktığımızda Lumia 520'nin %12.1 ile hala lider olduğunu görüyoruz. Bir diğer giriş seviyesi modeli Lumia 535 ise %12'ye ulaşarak aradaki farkı kapatmayı başarmış. Bu iki cihazın ardından sırasıyla 600 serisine ait Lumia 630, 640 ve 635'i görüyoruz. İlk 10 içerisindeki tek amiral gemisi model lise %2.7 ile Lumia 920. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4241 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim