Anlık Bildirim

Yeni iPhone ekranları daha az güç tüketebilir

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple'ın, gelecek iPhone modellerinde pil ömrünü daha da uzatacak bir teknoloji üzerinde çalıştığı bildirildi. Dikkat çeken raporun detayları haberimizde.
Son birkaç yıldır Apple, iPhone modellerini ince yapma konusunda etkileyici bir gelişim gösterse de, kullanıcıların cihazın inceliğinden çok pil ömrüne önem verdiği de su götürmez bir gerçek. iPhone kullanıcılarının en büyük şikayeti Apple'ın daha büyük bir pil için, kısmen daha kalın bir telefon tasarlaması yönünde. Ancak şirket pil ömrünü uzatabilmek için başka teknolojiler geliştiriyor.

Apple, iPhone'ların pil ömrünü uzatma peşinde

Akıllı telefonlarımızdaki ekranlar, pil ömrünü kısaltma konusunda en büyük suçlulardan biri. Ancak birçok üretici artık daha az enerji gerektiren OLED ekranların kullanımına geçerken, buna paralel olarak Apple'un bunu bir adım daha ileriye götürmeyi planladığı ifade ediliyor. IHS Markit'in raporuna göre Apple, AMOLED panel üretiminde yaygın olarak kullanılan düşük sıcaklıklı polisilikon ince tabakalı transistörden (LTPS TFT) teorik olarak güç tüketimini %5 ile 15 arasında azaltabilen polikristal oksit (LTPO) arkapanele geçmeye hazırlanıyor.
Raporun yazarı David Hsieh, Apple'ın bu konuda üç patente sahip olduğuna dikkat çekiyor. Ayrıca Apple'ın neden Samsung ya da LG gibi şiketlerle çalışmak yerine kendisinin bu konuya yöneldiğini ise teknoloji maliyetlerine daha yakından dahil olmak istemesi olarak gösteriyor. Sektöre yakın kaynaklar ise Apple'ın bu teknolojiye kısa vadede geçemeyeceği görüşündeler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4629 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, oled ekran ve
3 etiket daha amoled batarya pil
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim