Anlık Bildirim

Yerli otomobilin danışmanı belli oldu

Yerli otomobili üretecek beşli konsorsiyumdan biri olan Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan açıklamalarda bulundu. Yerli otomobilin danışman şirketinin belirlendiğini duyurdu.

Yerli otomobili üretecek beşli konsorsiyumdan biri olan Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan yerli otomobil ile ilgili gelişmeleri aktardı.


Tuncay Özilhan, yerli otomobil projesinin danışman şirketinin seçildiğini duyurdu. Uluslararası danışmanlık şirketi Boston Consulting, yerli otomobilin geliştirilmesi için danışmanlık hizmeti sunacak. Şirket, fizibilite çalışmalarını yürütmeye başladı.

Boston Consulting Group

Boston Consulting Group (BCG), 55 yıldır Amerika menşeili bir danışmanlık şirketi olarak görev yapıyor. Dünya çapında 50’den fazla ülkede 90 adet ofis ile hizmet veriyor. BCG, ülkemizde 2001 yılında faaliyete başlamıştı. 2005-2008 arasında verdiği aranın ardından tekrar hizmet vermeye devam ediyor. BCG, pazarın büyüme oranını ve uzun vadeli geleceğini hesaplayarak söz konusu girişime tavsiyelerde bulunuyor.

"Yerli Otomobil Pahalı Olursa Talep Olmaz"

Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, yerli otomobil ucuz olacağını belirterek “En pahalı ürünü pil. O da çok hızlı gelişiyor ve ucuzluyor. Şanzıman ve elektrik motoru sofistike değil, program ayağı sofistike. Onun için maliyeti de daha ucuz olacak. Daha yüksek rakamlar talep edince talep gelmez” dedi.

"Elektrikli Otomobilde Türkiye’nin Treni Yakalama Avantajı Var"

İlk davet edildiklerinde sunumlar yapıldığını ve projenin yapılabilirliğini gördüğünü kaydeden Özilhan, “Milli bir proje olması etkiledi. Bir de yeni gelecek elektrikli arabalar. Türkiye’nin böyle bir avantajı var. Treni yakalayabiliriz. Mesela Anadolu Isuzu olarak, bir yıl sonra elektrikli otobüs çıkarma noktasındayız. Bu alanda müthiş bir dönüşüm var. Nasıl telekomünikasyonda Turgut Özal’la birlikte müthiş bir teknoloji yakaladık. Bunu biz de böyle görüyoruz” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9211 kez okundu.
30 kişi, toplam 31 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim