Anlık Bildirim

Yüksek mahkemeden Apple’a tazminat müjdesi

Apple ve Samsung arasında uzun süredir devam eden sürükleyerek kilit açma patentinin ihlali ile ilgili davada yüksek mahkeme sürpriz bir şekilde Apple’a tazminat ödenmesine karar verdi.

Bir dönem Apple ve Samsung arasındaki patent kavgaları teknoloji gündemini yoğun bir şekilde meşgul etmişti. Bugün kavgalar gündemden düştü ancak halen mahkeme süreci devam ediyor. Dün itibariyle önemli bir davadan sürpriz bir geri dönüş kararı geldi.

Apple’ın yıllar önce Samsung aleyhine açtığı ve slide-to-unlock olarak da bildiğimiz sürükleyerek kilit açma yöntemi ile ilgili dava son olarak yüksek mahkemeye intikal etmişti. Mahkeme Apple lehine sürpriz bir karara imza attı.

Patent Kavgası

Dava konusu sürükleyerek kilit açma yöntemi yanında otomatik düzeltme ve ilişkili telefon numarasını tanıma ile ilgili iki patenti daha içeriyor. 2014 yılında yerel mahkeme Apple lehine 119 milyon dolarlık tazminat ödenmesi kararı almıştı. Bu yıl Şubat ayında ise ünlü yargıç Lucy Koh ve iki kişilik ekibi farklı bir karar aldı. Jüri, sürükleyerek kilit açma patentinin ihlal edilmediğine ve diğer iki patentin de geçersiz olduğuna kanaat getirdi. Sonucunda da herhangi bir tazminat ödenmemesi gerektiğini karara bağladı.

Yüksek mahkeme ise 3’e karşı 8 oyla patent ihlali yapıldığı kanaatine vardı ve Apple’a 119 milyon dolarlık tazminatın ödenmesini istedi. Ayrıca Koh jürisine davayı yeniden görmesini, eğer bilerek ve isteyerek bir ihlal varsa tazminatı arttırmasını ifade etti.

Yüksek mahkemenin kararı teknoloji dünyasına bir sürpriz olarak karşılandı zira yargıç Koh’un kararının onanması bekleniyordu. Mahkeme net tazminat miktarını hesaplayabilmek için her iki firmayı gelecek hafta dinleyecek. Nihai kararın gelecek yıl verilmesi bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4401 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim