Anlık Bildirim

19 hafta prematüre doğan bebek rekorlar kitabına girdi

ABD’nin Alabama eyaletinde gebeliğin 21.haftasında doğarak normalden 19 hafta erken doğan bir bebek, ‘dünyanın en erken doğan bebeği' olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Geçtiğimiz yıl ABD’nin Alabama eyaletinde, gebeliğin 21.haftasında bir bebek mucizevi bir şekilde dünyaya geldi. Bu bebek, ‘dünyanın en erken doğan’ bebeği olarak Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı.

Curtis Means dünyanın en prematüre doğan bebeği oldu Tam Boyutta Gör

Curtis Means ve ikiz kardeşi C’Asya Means, 5 Temmuz 2020’de Alabama Üniversitesi Birmingham Hastanesi’nde dünyaya geldi. Guinness Rekorlar Kitabı’na göre bu iki bebek 19 hafta, yani 132 gün prematüre doğmuştu. Hastane tarafından yapılan açıklamalara göre de gebeliğin 21. Haftasında doğan bu iki bebeğin hayatta kalma ihtimali yalnızca %1’di.

Doktorlardan Brian Sims yaptığı açıklamalarda, “Araştırmalar ve elde edilen veriler, bu kadar erken doğan çocukların hayatta kalma ihtimalinin çok düşük veya hiç olmadığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Ne yazık ki kardeşlerden C’Asya Means, tedavilere yanıt vermedi ve doğumdan sonraki gün hayatını kaybetti. Ancak Curtis için durum farklıydı. Yapılan gözlemlerde Curtis’in kalp atış hızının ve oksijen seviyelerinin düzelmeye başladığı görüldü.

420 gram ağırlığında dünyaya geldi Tam Boyutta Gör

Sims, Guinness Dünya Rekorları’na verdiği demeçte şunları söyledi: “Curtis, kelimenin tam anlamıyla türünün tek örneğiydi. Bu kadar genç olduğu için onu yenidoğan yoğun bakım ünitesine bile getiremedik.”

Üç ay solunum cihazına bağlı kaldı

Curtis’e sürekli nefes alabilmesini, düzgün beslenmesini ve vücut ısısını düzenlemesini sağlayacan tıbbi destekler sağlandı. Yaklaşık üç aylık bir süreden sonra da doktorlar Curtis’i solunum cihazından çıkarmayı başardı. Curtis’in bakımına yardımcı olan Dr. Colm Travers de bebekle ilgili, “Curtis tüm bilimsel olasılıklara meydan okudu” ifadelerini kullandı.

ABD’de ‘dünyanın en prematüre bebeği’ doğdu: 420 gram ağırlığında Tam Boyutta Gör

Guinness’e göre doğduğunda yalnızca 420 gram ağırlığında olan Curtis, yaklaşık dokuz ay hastanede tutulduktan sonra geçtiğimiz nisan ayında taburcu edildi. Doktorlar, Curtis’in nefes almasına ve beslenmesine yardımcı olacak ekipmanları da aileye sağladı.

Taburcu olduktan altı ay sonra, 10 Kasım 2021 tarihinde de Curtis’in bakım ekibi Birmingham Hastanes’inin önünde toplandı. Daha sonra Curtis’in annesi Michelle Butler’a bir sürpriz yapıldı ve Guinness Dünya Rekoru sertifikası aileye teslim edildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim