Anlık Bildirim

EVGA çift işlemcili yeni anakartı SR-X'i gösterdi

Çift soketli anakart modeli Classified SR-2 modelinin elde ettiği başarı sonrasında Intel'in Sandy Bridge-E serisi işlemcileri için de benzer bir çözüm hazırlığına giren EVGA, SR-X kod adıyla anılan anakartını Tüketici Elektroniği Fuarı'nda gösterdi. Kullanıcılar tarafından çok uzun süredir merakla beklenen anakart, görünüşe bakılırsa tasarım olarka nihai sürümüne oldukça yakın.
Bir önceki modelde olduğu gibi siyah ve kırmızı renklerin hakim olduğu HPTX formundaki anakart, Intel'in Patsburg çipsetini kullanıyor ve bu sayede Sandy Bridge-E tabanlı işlemcilere destek sunuluyor. İşlemci soketlerinden birinde dört adet DIMM diğerinde ise sekiz adet DIMM slotuna yer verilen EVGA SR-X, hız aşırtma ve rekor odaklı bir anakart olduğu için kullanıcıların ihtiyaç duyduğu gücü sağlamak adına iki adet 6pin, iki adet te 8pin konnektörü ile SLI ya da Crossfire kurulumları için gerekli ekstra güç için bir adet 6pin PCIe konnektörü ile geliyor.
EVGA SR-X üzerinde tamamı PCI Express 3.0 destekli tam 7 adet PCI Express slotu bulunuyor. Kullanıcıların bu slotu DIP Switch anahtarlar ile kontrol edebildiği anakart üzerinde aynı zamanda bu anahtarlar ile CPU ve SAS konnektörleri de kontrol edilebiliyor. Diğer özellikleri arasında iki adet SATA-III, dört adet SATA-II ve iki adet SAS konnektörüne yer verilen SR-X'de tüm bunlara ek olarak kart üstü güç, reset ve Clear CMOS butonları ile Gigabit Ethernet ve Bluetooth gibi detaylara da yer veriliyor. EVGA SR-X'in çıkış tarihi ve fiyatı ise henüz açıklanmadı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
31600 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
evga
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim