Anlık Bildirim

Raspberry Pi 5 tanıtıldı: Serinin en güçlüsü

Raspberry Pi 5 devre kartı performansı ikiye katlayan yeni işlemcisi ve zengin görüntü çıkış portları yanında firmanın kendi kuzey köprüsünü barındırıyor.       
Raspberry Pi 5 Tam Boyutta Gör
Bilgisayar dünyasına yön veren projelerden birisi olan Raspberry Pi, yıllardır istikrarlı bir şekilde hayatına devam ediyor. 4 yıl aradan sonra vakıf en güçlü Raspberry Pi devre kartını piyasaya sürüyor.

Raspberry Pi 5 özellikleri ve fiyatı

Raspberry Pi 5 devre kartı 4 adet Cortex-A76 çekirdeği barındıran Broadcom BCM2712 işlemcisi ile geliyor. 512KB Seviye 2 ön bellek, 2MB Seviye 3 ön bellek, 800MHz VideoCore VII grafik birimi ile önceki nesle göre 2-3 kata kadar daha yüksek performans elde ediliyor.

Tarihte ilk kez Raspberry Pi 5 vakfın geliştirdiği bir bileşen kullanıyor. Çevre birimleri ile haberleşmesini sağlayan RP1 kuzey köprüsü vakfın kendi imkanları ile geliştirildi. Fonksiyonellik ve performans açısından önemli bir değişim sağladığı ifade ediliyor.

İki adet 4 hatlı 1.5Gbps MIPI ile iki adede kadar kamera veya ekran bağlanabiliyor. PCIe 2.0 arayüzü ile de yine ilk kez yüksek performanslı çevre birimleri de bağlanabiliyor. Çift HDMI portu 4K 60fps çıkış verebilirken HDR desteği de sunuluyor. Raspberry Pi 5 4GB modeli 60$ iken Raspberry Pi 5 8GB modeli de 80$ olarak Ekim ayında piyasada olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6911 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Raspberry Pi 5, raspberry pi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim