Anlık Bildirim

Android sistem güncellemeleri, Google Play Store üzerinden yapılabilir

Arama devi Google'ın, Android kullanıcılarının sistem güncellemerini Play Store üzerinden yapmalarını sağlayacak bir çözüm geliştirdiği ortaya çıktı. İşte önemli konunun detayları.
Bazı Android cihaz üreticilerinin işletim sistemi güncellemeleri için yarışa ayak uydurma çabalarına rağmen, sistem güncellemelerinin dağınık olması Google için büyük sorun teşkil ediyor. Ancak gelen haberlere göre şirket, bu dağınıklığa Play Store üzerinden bir son vermek üzere.

Yeni özellik test aşamasında

Google, Android işletim sisteminin dünya çapındaki dağıtımına ilişkin resmi istatistikleri yayınlamayı bırakmış olmasına rağmen, Android cihazların daha hızlı güncelleme almasını sağlamayı hedefleyen Project Treble gibi iddialı girişimlerin sistem güncellemelerinin hızında büyük bir fark yaratmadığını kesinlikle söyleyebiliriz. Ancak, arama devi üreticilere büyük kolaylık sağlayabilecek yeni bir değişiklik yapmak üzere.
Ortaya çıkan haberlere göre Google, cihaz ayarları aracılığı ile işletim sistemi güncellemeleri almak yerine, kullanıcıların aynı şeyleri doğrudan Play Store üzerinden yapabilmelerini sağlayacak bir çözüm geliştiriyor. Konuyu daha da açacak olursak, kullanıcılar bu işlevle birlikte tıpkı uygulamalarda olduğu gibi, işletim sistemlerini kullanıcı dostu bir yerde ve şekilde güncelleyebilecekler. Şirketin bu özelliği henüz test ettiği belirtilirken, kullanıcılara ne zaman sunulacağı konusunda ise net bir bilgi yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim