Anlık Bildirim

Google Play Store kullanılmayan uygulamaları silmeyi öneriyor

Bazı kullanıcılar tarafından fark edilen yeni bildirimde, Google Play Store uzun süredir kullanmadığınız uygulamaları silmeyi öneriyor. Detaylar ve ekran görüntüleri haberimizde.
Google Play kullanılmayan uygulamaları silme Tam Boyutta Gör
Google kendisi için yılın en önemli etkinliği olan Google I/O 2019'u geride bıraktı. Etkinlikte Google ürünleriyle ilgili birçok özellik duyurusu yapıldı. Hatta bazıları kullanabilir durumda. Google Play Store'da da yeni bir değişim fark edildi. Google Play Store yolladığı bildirimle, uzun süredir kullanılmayan uygulamaları silmeyi öneriyor.

Telefonda yer açmanıza yardımcı olacak

Özellikle telefonunuzun hafızası dolmak üzereyse size de bu bildirimin gelme ihtimali oldukça yüksek. Gelen bildirim açıldığında kullanmadığınız uygulamalardan oluşan bir liste görülüyor. Bu listede en uzun süredir kullanılmayan uygulama en başa yerleştirilmiş ve istediklerinizi seçerek toplu şekilde kaldırabilmenize imkan tanınıyor. 
Yeni özellik hakkında birçok bilinmeyen var. Örneğin uygulamaların ne kadar süre sonrasında "uzun süredir kullanılmayan" kategorisine dahil edildiği belirsiz. Hatta depolama problemi yaşamıyorsanız bu bildirimi görecek misiniz o da bilinmiyor.
Sonuç olarak Google, uygulama mağazasına eklediği basit özellikle depolama alanına yönelik kullanışlı öneriler vermeye başlayacak. Uzun süre kullanmadığınız uygulamaları görmeniz boşuna yer işgal etmelerini engellemek açısından yararlı olacaktır. Özelliğin tüm kullanıcılara dağıtılıp dağıtılmadığı da henüz öğrenilemedi. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim