Anlık Bildirim

Google, reklamları kişiselleştirmenize olanak tanıyor

Chrome veya Gmail/Inbox hizmetleri üzerinden kullanıcılara hatırlatma yapan Google, artık reklamları kişisel zevklerinize göre özelleştirebileceğinizi belirtiyor.

Çevrimiçi reklamlar, Google için adeta hayat suyu oluyor. Aynı ölçüde de kullanıcı tarafında reklam gösterimleri hoş karşılanmıyor. Bu doğrultuda sayısız reklam önleme çözümü kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Google ise bu noktada ilginç bir adım attı.

Chrome veya Gmail üzerinden kullanıcılara hatırlatma yapan Google, artık reklamları kişisel zevklerinize göre özelleştirebileceğinizi belirtiyor. İlgili linke tıkladığınız zaman ise, çok geniş seçenekleri olan bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz.

Reklam Ayarları sayfası altında yer alan seçenekler, Google oturumu açtığınızda veya açmadığınızda nelerle karşılaşacağınızı belirtiyor. Örneğin Google oturumunuzu kapalı iken, alakasız ve çok sayıda reklam görme ihtimaliniz var. Oturum açarsanız ve seçeneği de aktif hale getirirseniz, reklamlar alışkanlıklarınıza göre ayarlanıyor ve daha akıllı hale geliyor. Hatta bu bağlamda daha az reklam görebilme imkanınız da var. Elbette bu Google’ın iddiası.

Google, yeni hamlesi ile muhtemelen alakasız reklamlar gördüğü için rahatsız olan ve bunu engellemeye çalışan kullanıcılara hitap ediyor. Ayrıca akıllı reklamlar için oturum açan kullanıcılar, Google’a daha fazla kişisel veri göndermiş oluyor ve böylece reklamlar da daha çok hedefe yönelik hale geliyor. Reklam özelleştirme sayfası, an itibariyle kullanıma açık durumda. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim