Anlık Bildirim

Güncel Android kullanım oranları açıklandı

Yaklaşık 2 milyar cihaz sayısına ulaşan Android ekosisteminde, Marshmallow sürümü henüz kendisini tam anlamıyla göstermedi. Sürüm halen yüzde 5 barajının altında seyrediyor.

Google’ın mağazaya erişen cihazları baz alarak yaptığı aylık kullanım oranı istatistikleri, Mart ayı için yayımlandı. İstatistiklerde Android 6.0 sürümünün büyük bir artışı görülüyor ancak yine de yeterli değil.

İstatistiklere göre, Android 6.0 sürümü geçen ay ki yüzde 2.3 oranında yüzde 4.6 oranına yükselmiş. Sürümde iki katlık bir artış söz konusu ancak halen yüzde 10 barajını geçememesi hayal kırıklığı yaratıyor. Üst seviye akıllı telefon satışlarında yavaşlama ve alt sınıf telefonlarda da önceki sürümlere yer verilmesi, Android 6.0 sürümünü zayıflatıyor. Ayrıca güncelleme dağıtım hızları da anlaşılan yeterli değil.

Elbette yaklaşık 2 milyar civarında Android cihazı olduğunu düşünürsek, Android 6.0 oranı yaklaşık olarak 100 milyona yakın bir seviyeye oturuyor. Bununla birlikte, artık Android N sürümünün kullanıma sunulmasına bir aylık bir süre kaldı ve bu tarihten sonra Android 6.0 sürümünün hızlanması pek mümkün olmayacaktır.

Tabloda, Lollipop sürümünün küçük bir düşüşle yüzde 35.8 seviyesine geriledi ancak halen liderliğini koruyor. Ekosistemin ikinci büyük sürümü ise yüzde 33.4 ile KitKat olmuş. Jelly Bean sürümleri ise yüzde 21 civarında seyrediyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5734 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, android 6.0 usage figures ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim