Anlık Bildirim

Apple, iOS 9 ile kasten yavaşlattığı bazı iPhone 4S sahiplerine 15 dolar tazminat ödeyecek

Apple'ın iOS 9 güncellemesi ile cihazlarını kasıtlı olarak yavaşlattığını öne süren iPhone 4S sahipleri şirketten tazminat almaya hak kazandı. Apple bu kullanıcılar için 20 milyon dolar tahsis etti.

Apple bazı iPhone 4S sahiplerine 15 dolar tazminat ödeyecek Tam Boyutta Gör

Apple, 2015'teki iOS 9 güncellemesinin ardından cihazlarının kasıtlı olarak yavaşlatıldığını öne süren iPhone 4S sahiplerine tazminat ödemeyi kabul etti. Cupertinolu şirket altı yıl önce açılan toplu davayı çözüme kavuşturacak adımı sonunda attı.

Söz konusu dava 2015 yılının Aralık ayında New York ve New Jersey'den bir grup iPhone 4S kullanıcısı tarafından açıldı. Cihaz sahipleri Apple'ı iOS 9 güncellemesini yanıltıcı bir şekilde pazarlamakla suçlamıştı. Zira şirket güncellemenin "iPhone 4S de dahil olmak üzere" desteklenen cihazlarda büyüleyici performans sağlayacağını iddia etmişti.

Apple bazı iPhone 4S sahiplerine 15 dolar tazminat ödeyecek Tam Boyutta Gör

Cihaz başına 15 dolar ödeme yapılacak

Anlaşmaya göre Apple, cihazlarını iOS 9'a güncelledikten sonra performans düşüşü yaşayan New York ve New Jersey'deki iPhone 4S sahiplerinin zararlarını tanzim etmek üzere 20 milyon dolar tahsis etti. Kullanıcılar şirketten cihaz başına 15 dolarlık bir ödeme alacaklar.

Müşterilerin isimlerini, e-posta adreslerini ve cihazlarının seri numarasını girerek parayı şirketten tahsil edebilecekleri bir web sitesi oluşturulacak. Uzlaşma ile ilgili tüm detaylara buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5072 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 9, iPhone? 4S ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim