Anlık Bildirim

Apple hisseleri, Çin'deki iPhone fabrikasında çıkan huzursuzluklar nedeniyle düştü

Çin'in en büyük iPhone fabrikasında yaşanan COVID-19 kökenli huzursuzluklar, iPhone tedarik endişelerini körüklerken Apple hisselerinde de düşüşe neden oldu.    
Apple hisseleri, Çin fabrikasındaki ayaklanmalar nedeniyle düştü Tam Boyutta Gör
Apple (AAPL.O) hisseleri, Çin merkezli Foxconn fabrikasında artan huzursuzluğun, pahalı iPhone 14 modellerinin sınırlı olan üretimine daha fazla zarar vereceği korkusunu artırmasıyla birlikte Pazartesi günü %1.4 düşüş gösterdi.

6 milyon iPhone 14 Pro modeli eksik üretilecek

Reuters Cuma günü, dünyanın en büyük iPhone üreticisi olan Foxconn fabrikasının, işçi huzursuzluğu ve ülkedeki COVID-19 vakalarındaki artış nedeniyle Kasım ayında sevkiyatlarda daha fazla düşüşle karşı karşıya kalabileceğini bildirmişti. Bir başka güvenilir haber kaynağı Bloomberg ise günün erken saatlerinde bir kaynağa atıfta bulunarak, üretim sorunları nedeniyle bu yıl 6 milyon iPhone Pro ünitesinde eksiklik olacağını duyurmuştu.

Apple hisseleri, Çin fabrikasındaki ayaklanmalar nedeniyle düştü Tam Boyutta Gör
J.P. Morgan analistleri ise konuyla ilgili olarak: "Zhengzhou fabrikasında normal üretim seviyelerine dönülmesindeki gecikmelerle ilgili sorunların devam etmesi, önümüzdeki aylarda arz ve talep dengesinin sağlanabilme hızını sınırlayabilir" öngörüsünde bulunuyorlar.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki müşterilerin iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinin evlerine ulaşması için bekleme süreleri yaklaşık 33 güne düşerken, aynı modellerin mağazadan teslim alınamadığını belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim