Anlık Bildirim

iPhone pil ömrü artacak! Apple, yepyeni bir pil tasarım üzerinde çalışıyor

Pil ömrü, Apple cihazların hiçbir zaman en güçlü olduğu nokta olmadı. Ancak Apple, gelecekteki ürünlerinde pil ömrünü iyileştirmek için özel bir pil tasarımı üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.
Apple, yepyeni bir pil tasarım üzerinde çalışıyor Tam Boyutta Gör
Apple, ürünlerini pil ömrünü geliştirecek çalışmaları hızlandırıyor gibi görünüyor. Yeni bir sektör aporuna göre Apple'ın kendi bünyesinde özel bir pil tasarımı geliştirdiği söyleniyor. Görünüşe göre Apple, gelecekteki ürünlerinin etkin pil ömrünü artırmak amacıyla pil modülünün genel performansını artıracak alternatif katot malzemeleri kullanmayı düşünüyor.

iPhone’ların pil ömrü artacak

Apple kendi bataryalarından zaten 'Apple tasarımı' olarak bahsediyor, ancak yeni pil hamlesi bundan çok daha derin bir girişim olacak gibi duruyor. Esasında bu durumun ilk sinyalleri 2019 yılında Apple'ın batarya geliştirme konusunda çalışması için bir Samsung SDI yöneticisini işe almasıyla bir verilmişti.

Yeni haberler ise  Apple'ın batarya içinde grafit yerine daha fazla silikon içeriği kullanmayı aktif olarak araştırdığını söylüyor. Silikon bazlı bir yaklaşımın genel batarya kapasitesini artıracağı ve şarj sürelerini kısaltacağı bildiriliyor. Ancak silikon, şarj işlemi sırasında genleşmeye meyilli bir malzeme ve bu batarya şişikliği gibi sorunlara yol açabilir. Apple görünüşe göre bu sorunu hafifletmenin bir yolunu bulmuş olabilir.

Tüm bunların şimdilik orta ve uzun vadeli bir hedef olarak düşünülmesi gerektiği belirtiliyor. Sektör raporuna göre yeni Apple bataryalarının 2025 yılına kadar ya da daha sonrasında son tüketici ürünlerinde yer alacağı söyleniyor. Bununla bağlantılı olarak, Apple'ın Apple Car elektrikli araç projesi için özel bir batarya tasarladığı daha önce bildirilmişti, ancak doğal olarak bu henüz herhangi bir şekil veya biçimde doğrulanmadı. Bununla birlikte 2023’ün başlarında Apple, başlattığı çevresel girişimlerin bir parçası olarak 2025 yılına kadar tüm 'Apple tasarımı' pillerde %100 geri dönüştürülmüş kolbalt kullanmayı taahhüt etmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6282 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, batarya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim