Anlık Bildirim

Avrupa’daki yüzlerce kozmetik ürün hayvanlar üzerinde test edilmiş bileşenler içeriyor

Yapılan yeni bir araştırmaya göre AB ülkelerinde ve İngiltere’de bulunan yüzlerce kozmetik ürün, Avrupa Birliğinin yasağına rağmen hayvanlar üzerinde test edilmiş kimyasallar içeriyor.

Avrupa Birliği, hayvanlar üzerinde yapılan testleri yasaklamıştı. Ancak Alternatives to Animal Experimentation dergisinde yayınlanan yeni bir çalışmada, AB ülkelerinde ve İngiltere’de bulunan kozmetik ürünlerinin hayvanlar üzerinde denenmiş kimyasallar içerdiği belirtildi.

Avrupa'daki kozmetik ürünler hayvanlar üzerinde test ediliyor Tam Boyutta Gör

Almanya, ABD ve Çin’deki araştırmacılar, AB’nin kozmetik ürünlerde hayvan testi yapılmasını yasaklayan ve 2009 yılında yürürlüğe giren yasasının ardından hayvanların üzerinde 100’den fazla test yapıldığını ortaya çıkardı.  

Çalışmaya göre, Avrupa Kimyasallar Ajansı (ECHA) veri tabanında belirlenen 413 kozmetik ürünün 63’ünde 104 hayvan testi uygulandı. Bilim insanları da bununla ilgili, “kozmetik ürünlerde hayvan testlerinin devam etmesi oldukça muhtemel gözüküyor” ifadelerini kullandı.

Avrupa'daki kozmetik ürünler hayvanlar üzerinde test ediliyor

İngiltere de deneylerin yapılmasına destek verdi

Bulgular, İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın belirli bileşenlerin hayvanlar üzerinde denenmesini gerektiren bir kararı desteklemesinin ardından geldi. Bu karar ise çoğu hayvansever ve çevreci tarafından tepki ile karşılaştı.

Hayvan derneği Cruelty Free International da yapılan bir açıklamada, yıllardır devam eden acımasız testlerin uygulanmasına karşı çıktıklarını ve İngiltere’nin bu tutumunun hiçbir kabul edilebilir yanı olmadığını belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6539 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
avrupa birliği, ingiltere ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim