Anlık Bildirim

bada 2.0'ın özellikleri netlik kazandı

Dünyanın en büyük ikinci telefon üreticisi konumunda olan Samsung, isminden daha çok Android'li ürünleriyle bahsettirmesine rağmen; firmanın kendi imzasını taşıyan işletim sistemi olduğunu da unutmamak lazım. Korece'de "Okyanus" anlamına gelen "bada" işletim sistemi sonunda sınıf atlıyor. Wave ile merhaba diyen bada 1.0, Wave 533/723/525 ve 575 ile karşımıza çıkan bada 1.1 ve Wave II'le yayınlanan bada 1.2'den sonra işletim sistemin gelecek büyük versiyonu bada 2.0'ın özellikleri netlik kazandı.

Samsung'un Kore'de düzenlediği bada geliştirici etkinliğinde ortaya çıkan detaylara göre firmanın işletim sistemi, 1.x sürümündeki temel özelliklerin yanına 2.0'da önemli özellikleri bünyesinde bulundurucak. Linux/Mac desteği de sunan geliştirici kitiyle daha fazla geliştiriciyi kendi platformuna çekmeyi amaçlayan Samsung, bada 2.0'da Multitasking, Nexus S daha çok konuşulmaya başlayan NFC, Push Notifications, HTML5 desteği sunarken, çeşitli güvenlik iyileştirmelerini bünyesinde bulunduracak. İşletim sisteminin yeni sürümü, ayrıca, daha gelişmiş kullanıcı arayüzüyle daha gelişmiş kullanıcı deneyimi sunacak.

Elektronik devi Samsung ayrıca, bada'lı Wave ailesinin satış sayılarını da düzenlediği etkinlikte duyurmayı ihmal etmedi. Buna göre, 2010 yılının bitmesiyle 5 milyon Wave telefonu satmış olacak olan firma, gelecek yılın ilk yarısında bu satış sayısını iki katına çıkartarak 10 milyon Wave telefonu satmayı amaçlıyor.

bada 2.0'ın özellikleri netlik kazandı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
58336 kez okundu.
10 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, Android ve
3 etiket daha os Samsung akıllı telefon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim